Tanja Zakelj is Europese kampioene bij de dames

Tanja Zakelj is Europese kampioene bij de dames

ava

Tanja Zakelj heeft nu ook een Europese titel beet. De Sloveense won afgetekend. Eva Lechner was tweede en Maja Wlosczowska pakte brons. Githa Michiels deed het uitstekend met een vijftiende plaats en is hiermee geselecteerd voor het WK in Pietersmaritzburg.

Na de start vormden zich een kopgroepje met Eva Lechner, Nash,Zakelj, Leumann, Bresset en Kalentieva. Wlosczowska volgde in zevende positie. Githa Michiels reed op een 17de stek.

Halfkoers kregen we terug zes  leiders met Zakelj, Nash, Leumann en Lechner en Julie Bresset en Maja Wlosczowska, die aansloten vooraan.

Even later vond Tanja Zakelj, die momenteel in bloedvorm verkeert, het welletjes en liet haar concurrenten in de steek na de drop en de afdaling.

Maja Wlosczowska leidde de achtervolging met Nash en Leumann.  Bresset volgde als vijfde. Githa Michiels reed intussen als dertiende.

Zakelj ging als leidster de voorlaatste ronde in en breidde haar voorsprong uit. Nash, Leumann, Lechner en Wlosczowska streden voor de overige medailles. Bresset was nog steeds vijfde voor Süss, Osl, Kalentieva en

Lechner ging nog op zoek naar Zakelj in de laatste ronde. Maar tevergeefs. De Sloveense pakte haar eerste Europese goud bij de dames. Wlosczowska  greep het brons voor Nash, Leumann was vijfde. Esther Süss wist in extremis nog Julie Bresset achter zich te houden. Lisi Osl werd achtste net voor Irina Kalentieva.

Uitslag:

  1. Tanja Zakelj(Slo) in 1:34:40
  2. Eva Lechner(Ita)
  3. Maja Wlosczowska(Pol)
  4. Katerina Nash(Tjs)
  5. Katrin Leumann(Zwi)
  6. Esther Süss(Zwi)
  7. Julie Bresset(Fra)
  8. Lisi Osl(Oos)
  9. Irena Kalentieva(Rus)
     15. Githa Michiels(Bel)