Tanja Zakelj verlengt titel, Githa Michiels vijfde

Tanja Zakelj verlengt titel, Githa Michiels vijfde

ava

Tanja Zakelj heeft haar titel verlengd in Sankt Wendel. Blaza Klemencic maakte het feest van de Slovenen compleet met een zilveren plak. Maja Wloszczowska pakte het brons. Sabine Spitz liet het thuisland vieren met een vierde plaats. Githa Michiels reed een superieure wedstrijd en eindigde als vijfde.

Githa Michiels startte sterk en zat meteen goed mee vooraan.

In de tweede ronde braken de Slovenen Blaza Klemencic en Tanja Zakelj, de Poolse Maja  Alexandra Engen de koers open.  Sabine Spitz, Gunn-Rita Dahle, Irina Kalentieva en ook Githa Michiels zaten bij de achtervolgers.

Halfkoers demarreerde Blaza Klemencic weg. Het andere trio zat in de achtervolging.  Sabine Spitz reed op de vijfde plaats. En Githa Michiels op een mooie zesde plaats.

Zakelj reed dan weg uit de achtervolgende groep en kwam tot bij Klemencic. Beiden streden dan voor het Europese goud. In de laatste ronde schoof Githa Michiels nog op om naar een mooie vijfde plaats te rijden.

Zakelj reed met de Sloveense vlag in de hand over de streep. Haar landgenote Klemencic viel haar in de armen na de aankomst. Wloszcowska was heel blij met het brons. Sabine Spitz plezierde haar landgenoten met een vierde plaats en Githa Michiels het Belgische kamp met een vijfde plek.

Uiteraard was de Belgische kampioene blij met deze plaat en toch had er volgens haar nog meer kunnen inzitten. ‘In het begin van de race moest ik een gaatje dicht rijden om terug vooraan bij de kopgroep te geraken en dat kostte natuurlijk krachten. Die had ik in de finale nog goed kunnen gebruiken.  Dan had er nog meer in kunnen zitten.  Na de wereldbeker is  dit weer een mooi resultaat waar ik speciaal naar toe gewerkt heb. Nu volgt nog de Alpentour en daarna gaat de focus naar het BK. ‘


Top 10:

 1. Tanja Zakel (Slo) in  1:41:38
 2. Blaza Klemencic(Slo)+0:18
 3. Maja Wloszcowska (Pol) +1:05
 4. Sabine Spitz(Dui)+1:18
 5. Githa Michiels(Bel)+1:21
 6. Alexandra Engen(Zwe)+2:05
 7. Kathrin Stirnemann(Zwi)+2:59
 8. Esther Süss(Zwi)+3:25
 9. Katarzyna Solus-Miskowicz(Pol)+3:46
 10. Elisabeth Osl(Oos)+3:54
 11. 21.Alice Pirard(Bel)+7:47
Erik Braeken vanuit Sankt Wendel