TC 1 Ranst 29 maart 2015 geen eindoverwinnaar in block II

TC 1 Ranst 29 maart 2015 geen eindoverwinnaar in block II

De barre weersomstandigheden deden de rijders van block II stoppen na hun drie reeksen. De rijders van Block I die trotseerden wind en regen en reden hun volledige wedstrijd uit. Het waren moeilijke omstandigheden zowel voor de rijders als voor de toeschouwers. Commissarissen en fotografen trotseerden de barre weersomstandigheden om er toch een aangename wedstrijd van te maken.

Bogaerts - Bielen Brigitte

Onze jongste boys (5-6 jaar) hadden het moeilijk om hun evenwicht te houden aan het starthekke. Toch was het Mats De Ridder die het beste weg kwam op die natte ondergrond. Lars De Baene volgde samen met Jitse Bullen goed in het wiel maar van een aanval was geen sprake. De plaatsen bleven van start tot finish dezelfde.

Bij de boys 7 jaar kregen we deelname van enkele buitenlandse rijders. Zij lieten onmiddellijk zien dat zij goed in vorm waren. Richards Laimite uit Letland legde een hoog tempo op en onze jongste rijders Jenthe Oeyen en Brend Vandewalle waren de enige die hem het dichtste konden benaderen. Toch moesten zij in de Letse rijder hun meerdere erkennen. Tweede plaats was voor Jenthe Oeyen en Brend Vandewalle was blij met zijn derde plaats.

Vandewalle Brent 4

Iljo Lenssen was gebrand op revanche bij de boys 8 jaar na de diskwalificatie in zijn eerste Flandercup wedstrijd in Gent. Hij beantwoordde de vraag onmiddellijk met het juiste antwoord. Een goede start en de vogel was gaan vliegen. Achter hem volgden twee rijders van Letland namelijk Rodgrigo Antulis die tweede werd en Oskars Mezarups die derde werd.

Gianni Terrijn – Sem Boeckx en Axel Van den Broek maakten de wedstrijd hard bij de boys 9 jaar. Het was voor hen strijden tot de laatste rechte lijn en voorbij de finishlijn. Doch was Gianni Terrijn iets sneller dan Sem Boeckx en Axel Van de Broek.

Matisse Geraerts stak er met kop en schouders bovenuit bij de boys 10 jaar. Hij ging er als een speer vandoor bij de start en de anderen konden alleen maar nakijken. Mike Uyterhoeven kon de aanval van Kjell De Schepper afhouden op de laatste lijn wat hem de tweede plaats in het dagklassement opleverde.

Geraerts Matise 3

Bij de boys 11 jaar kregen we een sterkrijdende Jorrit Maes aan het starthekke. Hij kon gemakkelijk zijn reeksen winnen en was gebrand om zijn capaciteit te testen tegen de Rus Maxim Khromochkin. Lukka Van Steenbergen ging mee in het duel maar moest de heren na lijn drie laten gaan. Kjelle Poets die een mindere start gemaakt had, deed er alles aan om nog terug te komen maar zij kwam te laat. Zij moest tevreden zijn met de vierde plaats. Derde plaats was voor Luka Van Steenbergen – tweede plaats was voor Maxim Khromochkin en de overwinning ging naar Jorrit Maes.

Voor onze rijders van block II werd het alleen een wedstrijd over de drie reeksen en daarna werd er gestopt. Dus werd er een klassement opgemaakt na het verrijden van de drie moto’s. Dat geeft een aantal winnaars die op de eerste plaats staan doordat zij dezelfde uitslagen hebben verreden dan hun collega’s.

Bij de boys 12 jaar wisten Dees Dewitte, Robbert Van STaeyen, Arno Braken alle reeksen te winnen. Dat leverden hen de voorlopige eerste plaats op. Seppe Laenen die een tweede plaats behaalde kwam op dezelfde hoogte te staan als Ferre Van Winkel. De voorlopige derde plaats is voor Diddi Van Tiggel.

Thomas Jamar en Jarne Serneels wisten de drie moto’s te winnen bij de boys 13 jaar. Zij werden op de voet gevolgd door Senne Buysen, Gianluca Pollefliet  en Kjentill Bartels die elk een tweede plaats behaalde in één van de drie reeksen.  De voorlopige derde plaats is in handen van Jasper Luyten.

Laenen Seppe 7

Jef Serneels en Nathan Szekely deden dit ook in de boys 14 categorie. Zij wisten met gemak de winst naar zich toe te halen. De voorlopige tweede plaats is in handen van Yenten Meiresonne en de derde plaats is voor Thibaut Vaessen.

Bij de boys 15-16 jaar kregen we een Deense rijder Lau Christenen die het mooie weer maakten in Ranst. Maar de anderen lieten niet begaan. Ook Yannick Wolf, Pieter Leroi en Nick Van de Put wisten hun drie reeksen te winnen. De tweede in de stand is Pjotr Paeshuyse, Bret Jacobs. De derde in de rangschikking is Sybren Geens.

Bij de boys 19 jaar kregen we een volledige winst voor Stijn STrackx, Kobe Vervoort. Jari Cammans liet een puntje liggen in de tweede manche en werd daarmee tweede. De voorlopige derde plaats is voor Seppe Beijens met een derde – een tweede en een eerste plaats in zijn manches.

Bij de junior Men is het vooral uitkijken naar de sterke prestatie van Stef Van Mechelen. Vorige week in Gent liet hij zijn tegenstanders ook al zien dat hij bij de betere hoorde. Maar deze week deed ook Robbe Vanhevel, Björn Schoonvliet, Stef Lauwers het hem na. De voorlopige tweede plaats is in handen van Zenno Van Duffel. Sil Van Loo bekleed de derde plaats.

Ghinio Van de Weyer was de enige die tijdens de manches van de elites de winst naar zich kon toehalen. Michael Bogaerts volgde als tweede met in de eerste manche een tweede plaats te bemachtigen en de rest van zijn reeksen te winnen. De derde plaats is voor Mathijs Verhoeven die één reeks wist te winnen en de andere twee reeksen een tweede plaats bemachtigde.

Bij de girls 5-6 jaar kregen we maar vier deelnemers aan de start. Tijdens de eerste reeks miste Lore Proost haar start en kon niet meestrijden voor de ereplaatsen. De winst ging met gemak naar Nette Vermeiren die vooruit reed ten opzichte van Hayleigh Anthoni en Flo De Nul.

IMG_1667

Bij de girls 7-8 jaar kregen we een sterke prestatie te zien van Sanne Lumbeeck. Maxime Breugelmans moest haar meerdere bekennen in Sanne en moest dit keer tevreden zijn met de tweede plaats. Sterre Van Gastel werd mooi derde.

Bij de girls 9-10 jaar kregen we een perfekte race van Roxanne De Kegel. Geen enkel moment verzwakte zij in haar finale en reed vol overtuigen naar de winst toe. Emma Szekely volgde als tweede en de derde plaats ging naar Donna Mielczarek.

Aiko Gommers beleefde de dag van haar leven in Ranst in het gure weer. Van start tot finish bepaalde zij de spelregels en nam de winst mee richting huis. Mia Christenen uit Denemarken deed dit na in de tweede groep van deze leeftijdscategorie. Ook zij wist overtuigend de drie reeksen op haar naam te schrijven. Zoë Schaerlaeken staat momenteel op de tweede plaats door drie maal een tweede plaats te bemachtigen in haar reeksen. De voorlopige derde plaats is voor Femke Verelst.

Bij de girls 13-14 jaar kregen we ook mooie wedstrijden te zien van Yellise Van Den Broek en Laura Driesen. Zij waren de enige twee die de drie reeksen wisten te winnen. De voorlopige tweede plaats is in handen van Britt Baetens. De derde plaats is een strijd tussen Zara Vingerhoets, Jinke Verbraeken. Beide dames wisten drie maal een tweede plaats te bemachtigen.

Karo Vertessen, Jone Vangoidsenhoven, Yentl Nys en Manon Veenstra wonnen de drie manches in Ranst en dat geeft hen uitzicht op de voorlopige eerste plaats. Bo Steurs, Myrthe De Rijck haalden beiden drie maal een tweede plaats waardoor zij voorlopig op een gedeelde tweede plaats staan. De derde plaats is in handne van Bo Van Tiggelt die twee maal een tweede plaats en éénmaal een derde plaats op haar palmares schreef.

Jelle Camps won alle manches bij de cruisers – 16 jaar. Niemand deed beter. Tweede plaats was voor Brent Van Hoof die de drie reeksen in het wiel van Jelle Camps binnen kwam. De voorlopige derde plaats is in handen van Stijn Gijsen.

Stijn Strackx is voorlopig de beste bij de cruisers 17-29 jaar. Hij won twee van de drie reeksen en kwam in de derde reeks derde over de finish. De tweede plaats is in handen van Dennis Van Hoof die twee maal een tweede plaats en één keer een derde plaats liet noteren. De derde plaats is voorlopig voor Jarno Forrest.

Bij de cruisers 30+ hadden we twee rijders die de reeksen op hun naam schreven namelijk Gordon Martin en Wesley Van Gastel. Koen Van Duffel staat voorlopig op de tweede plaats met twee reekszeges en een vierde plaats. De voorlopige derde plaats ligt in handen van Jean Paul Colson.

Lisse Herremans versloeg Angie Van de Put bij de finale van de cruisers Girls. Lieze Crauwels bekeek alles vanop de tweede rij en kon mooi haar derde plaats veilig stellen.

Volgende week zit de hele caravaan in Zolder voor de Eerste en de Tweede ronde van het Europese Kampioenschap.