TC Peer 21 september 2014

TC Peer 21 september 2014

ava

’s Morgens mochten de rijders zich uitleven in de regen en na de middag mochten we genieten van af en toe een zonnestraal. Maar niet te min kregen de toeschouwers mooie wedstrijden te zien.

De organisatie had er alles aan gedaan om het parcours terug rijklaar te krijgen na de stortbui die ze afgelopen donderdag over zich heen kregen. Daar was zaterdag en zondag niks meer van te merken.

De finale bij de cruisers Girls werd gewonnen door Bo Steurs. Ze ging vlot weg aan het starthekke, sprong heel wat hindernissen op de tweede lijn die haar het voordeel bezorgde. Na haar kwam Lisse Hermans als tweede over de finish. De derde plaats ging naar Angie Vandeput die de schade kon beperken ondans het feit dat ze ziek was.

Bij de cruisers -16 jaar kregen we een blitsstart van Jordi Govaerts maar toch kon Dennis Steemans hem het vuur aan de schenen leggen en op de laatste lijn kwam hij er nog vlot over en kaapte de overwinning weg bij Jordi Govaerts. De derde plaats ging naar Jarno Forrest die van start tot finish in derde stelling zette.

Bij de cruisers 30+ kregen we een goede start voor Tonny Strobbe. Hij hield het tempo hoog en dat bezorgde hem de overwinning in Peer. Wesley Van Gastel fietste lange tijd in tweede positie maar op het laatste stuk kwam Koen Van Duffel nog opzetten en verwees Wesley naar de derde stek.

Bij de cruisers 17-29 jaar kregen we een overwinning voor Frits BMX Stijn Strackx. Hij liet Gordon Martin en Yergon Vaes mooi achter zich.

Bij de jongste girls ging de overwinning naar Maxime Breugelmans. Jani Waeyenberge werd mooi tweede en de derde plaats ging naar Julie Geens.

Emma Szekely liet zien dat zij het parcours door en door kende. Van start tot finish legde zij het tempo op en gaf de overwinning niet meer uit handen. De tweede plaats ging naar Billy Goossens en Lotte Wolfs deed wat ze al elke moto gedaan had. Op het laatste stuk nog een aanval inzetten en zo naar de derde plaats fietsen.

Bij de girls 9-10 jaar ligt het voor de hand dat de Wereldkampioene Kjelle Poets de wedstrijd naar haar hand zette. Maar toch liet Chloe Greenwood ook van haar horen. Ze probeerde er alles aan te doen om zo kort bij Kjelle te eindigen. De derde plaats ging naar Aiko Gommers.

De jongste boys gingen ook nogal tekeer op de track in Peer. Toch was het de thuisrijder Tommy Greenwood die zijn supporters deed juichen. Hij behaalde de winst voor Seppe Aerts die 3/4 van de wedstrijd het tempo aangaf. Brent Vandewalle die alles vanop de derde stek aanschouwde hield het mooi vast tot de finish.

Bij de boys 7 jaar zijn het de jongens van Zolder die het mooie weer maakten. Met z’n Drietjes (Brouns Dries – Lenssen Iljo – Ooms Mika) gingen zij de strijd aan om uit te maken wie in Peer over de beste papieren beschikken

Bij de boys 8 jaar nam Stef Lippens the hole shot. Toch leiten de andere jongens zich niet aan de kant zetten. De boys van Zolder vochten met drie rijders voor de tweede en de derde plaats. Neo Tielens kende de omloop als geen ander en dat bracht hem in het voordeel waardoor hij de tweede plaats kon veilig stellen. Niels Appermont en Lowie Nulens vochten voor de derde plaats. Niels kon de aanval van Lowie afhouden en nam zo de derde plaats mee naar huis.

Geen maat stond er op Matisse Geraerts. De 9 jarige boy fietste van begin tot einde vlot naar de overwinning toe. Tjorven Mertens probeerde in zijn spoor te komen maar bij het ingaan van het tweede stuk was de vogel al gaan vliegen. De derde plaats ging naar Arne Ceuppens.

Bij de boys van 10 jaar kregen we een sterkrijdende Jools Meilis. Hij voelde zich als een vis in het water op de omloop onder de skipiste in Peer. Vlot door de moto’s en nog even vlot door de finale heen. Geen enkele rijder kon hem bijblijven. De tweede plaats ging naar Kayan Schaerlaeken en Gilles Mathy kwam er op de derde plaats goed vanaf.

Deze jongens hebben heel wat regen te verwerken gehad maar bij de aanvang van block II kwam het zonnetje aan de horizon en konden de rijders van block II genieten van een paar zonnestralen.

Bij de girls 11-12 jaar kregen we een mooie start voor Zoë Schaerlaeken gevolgd door Zara Vingerhoets. Maar bij de tweede hindernis op het tweede stuk ging het mis voor Zara Vingerhoets. Zij kwam ten val en weg was haar overwinning. Vooraan werd er niet getwijfeld en ging de overwinning naar Zoë Schaerlaeken. De tweede plaats kwam in handen van Marijse Counet en de derde plaats was voor Britt Baetens die in het laatste stuk nog alles probeerden om die tweede plaats te bemachtigen. Maar helaas.

Bij de girls 12-14 jaar was er een vlotte start te noteren voor Bo Van Tiggelt gevolgd door Yelisse Van Den Broeck. Bij het ingaan van het laatste stuk ging Yelisse druk zetten op Bo Van Tiggelt waardoor Bo net voor de finish ten val kwam en de overwinning aan haar neus voorbij zag gaan. Eerste plaats ging zo naar Bo Van Tiggelt, tweede plaats voor Laura Driesen en de derde plaats was voor Jinke Verbraeken.

Bij de boys 11 jaar hadden we een BMX Star die heel vlot wegging aan het starthekke. De rijder was Vermaelen die er als een speer vandoor ging. Achter hem streden Wannes Marien en Ferre Van Winkel voor de andere ereplaatsen. De beste papieren waren voor Wannes Mariën voor Ferre Van Winkel. Dees Dewitte die ook vlot meeging kwam ten val.

Gianluca Pollefliet was de beste bij de boys 12 jaar. Achter hem streden Jarne Serneels en Senne Buysen tegen hun vrouwelijke concurrente Nieke Coppens. De start van Gianluca was iets minder maar hij nam een mooie tweede bocht en kwam zo aan de leiding. Senne Buysen zorgde voor de hole shot tot aan de tweede bocht. Daar moest hij Gianluca voor zich laten gaan. Aanklampen was op dat moment de optie. Maar ook Jarne Serneels was in Peer in goede doen. Ook daar moest Senne hem nog laten door passeren.

Bij de boys 13 jaar was het de thuisrijder Dennis Schrooten die vlot over de track ging. De Speer van Peer kende de track als zijn broekzak en ging dus vlot naar de overwinning toe. Achter hem nestelde Yenten Meiresonne zich op de tweede plaats en Robbe Dens kon op de tweede lijn de derde plaats veilig stellen.

Pieter Leroi nam een zeer goede start in de finale bij de boys 14 jaar. Sybren Geens kon niet in zijn wiel komen en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. De derde plaats ging naar Jarno Bellens die vlot meedraaide maar net te kort kwam om vooraan mee de strijd aan te gaan.

Bij de boys 15-16 jaar was het uitkijken naar de strijd tussen Ruben Gommers en Brett Jacobs. Al een paar weken zijn zij aan elkaar gewaagd en krijgen we in de finales mooie duels te zien. Dat was dit keer in Peer niet anders. We kregen een hole shot voor Brett Jacobs maar Ruben zat op de loer om zijn aanval in te zetten bij het uitkomen van de tweede bocht. Het lukte hem om de koppostitie eventjes in handen te nemen maar een kleine inschattingsfout gaf het voordeel opnieuw naar Brett Jacobs. Het bleef een nek aan nek strijd tot aan de finish. De speakers konden niet uitmaken wie de eindelijke overwinnaar werd. De beelden werden herbekeken en het voordeel ging naar Ruben Gommers. Brett Jacobs werd tweede en de derde plaats ging naar Elias Verbinnen.

Bij de boys 17+ ging de hole shot naar Martin Gordon. In zijn wiel zat Thomas Cools die bij het uitkomen van de eerste bocht de koppositie overnam en niet meer afstond. Nick De Proost en Arne Maes waren wat minder weg gekomen aan het starthekke maar reden een pruik van een wedstrijd. Er werd door alle finalisten gesprongen op de prosectie dus moest het voordeel elders gezocht worden. Deze heren ging vlot over het technische stuk van de omloop waardoor ze Gordon Martin nog bedreigden voor zijn tweede plaats. De winst ging naar Thomas Cools voor Nick De Proost en de derde plaats ging naar Arne Maes.

Jone Van Goidsenhoven ging vlot weg bij het starthekke in de finale voor de girls 15+. Karo Vertessen die last had van haar duim opgelopen tijdens een valpartij tijdens de trainingen zette alles op alles om de overwinning naar zich toe te halen. Het ging er stevig aan toe en het voordeel werd beslist in de laatste lijn van de track. De beelden herbekijken om een uiteindelijke winnaar aan te duiden. Het voordeel was er voor Karo Vertessen die nipt de wedstrijd won voor Jone Van Goidsenhoven. De derde plaats ging naar Bo Steurs.

De finale van de Junior Elites bracht een mooie strijd met zich mee. Ghinio Van De Weyer nam een zeer goede start en ging vlot naar de prosectie toe. Er werd gesprongen door alle finalisten wat dus voor niemand een voordeel opleverde. Het gaf een mooie spektakel voor de toeschouwers. Van de Weyer maakten geen enkele fout en reed naar de overwinning toe. In zijn zucht volgde Joffrey Wouters op de tweede plaats en de derde plaats ging naar Bryan Warnier die de strijd won van Brecht Put.

Volgende week zit de hele caravaan in en rond de Lotto Track in Zolder waar de voorlaatste manche voor de Flanderscup zal verreden worden. Ook voor de Limburgse piloten wordt aldaar hun provinciaal kampioenschap verreden. Dus een oproep aan Limburgse piloten : Dit is voor jullie een verplichte wedstrijd dus allen naar Zolder voor jullie Provinciaal Kampioenschap. Wij wensen iedereen heel veel succes toe.