Team Nomadesk Narviflex ging de avontuurlijke toer op

Team Nomadesk Narviflex ging de avontuurlijke toer op

Het team Nomadesk-Narviflex heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Kris Henderieckx blikt namens het hele team terug op hun avontuurlijke belevenissen.

‘Zoals jullie wel weten wilden we dit jaar met ons team de avontuurlijke tour op. Waar onze hoofddoelen in het verleden de Belgische marathons waren, trokken we nu veel meer naar het buitenland en zochten we er technisch uitdagende marathons en meerdaagsen op, gecombineerd met enkele fantastische enduro’s en dat zonder onze roots te vergeten. Ja, ook in België namen we aan topevenementen deel én gooiden we hoge ogen.

Het lijstje gewonnen wedstrijden is lang, het lijstje met podiumplaatsen nog wat langer, maar daarenboven genoten we met volle teugen van onze avonturen, die we niet alleen als team, maar ook als een groep vrienden beleefden,’vertelt Henderieckx.

Tot voor kort scoorde het team  enkel in marathons, met uitschieters in XC en XC eliminator. ‘Daar is met de komst van Olivier Bruwiere dit jaar verandering in gekomen. Naast prachtige prestaties in marathons staan we er nu ook in enduro’s. En dan hebben we het niet over die kleine enduro’s die ons landje rijk is, maar over topevenementen zoals de Megavalanche op Alpe d’Huez en de legendarische Mountain of Hell, waar Bosse tussen de profs gewoon even 3e werd.

Het hoogtepunt bewaarden we echter voor Canada, het land waar mountainbiken een mainstream sport is, met prachtige aangelegde singletracks en een zalige ontspannen sfeer. We namen er deel aan de Singletrack 6, een zesdaagse wedstrijd over de allermooiste trails. Ook daar haalden we verschillende overwinningen en podiumplaatsen, maar het zijn vooral de avonturen die we nooit zullen vergeten. Bosse en Kris Hertsens (ja, die met de dubbele polsbreuk!) namen achteraf nog deel aan de Enduro World Series in Whistler, kwestie van ervaring op te doen op het allerhoogste niveau.

Maar het seizoen is nog niet gedaan. Er staan nog enkele manches van de Cannondale enduro series op ons programma, een All Mountain Challenge in Bouillon, enzovoort. We zullen ook aanwezig zijn op Bikemotion,’gaat Kris verder.

Het team heeft nog nieuws. ‘Pieter Broeckx, alias Broeckie, stopt met competitie en verlaat ons team. We gaan onze vriend hard missen,’besluit de sympathieke biker.

Meer informatie over hun avonturen en wedstrijden en het afscheid van Pieter staan op onze site www.teamnarviflecnomadesk.com. Check zeker ook de Facebookpagina’s en Twitter.

Foto: Eric Dominicus