Impressies Eurobike 2015

Impressies Eurobike 2015

In de nacht van woensdag op donderdag stapten we in de auto met als eindbestemming Eurobike 2015 in Friedrichshafen in Duitsland. Na een uurtje of zes kwamen we op de plaats van bestemming: Eurobike 2015. Bij het binnenkomen viel ons op hoe groot deze (vak) beurs is opgezet. Alle merken die ook maar enigszins iets fiets gerelateerd produceren of verkopen zijn aanwezig. Nu waren we van plan om alle ‘nieuwtjes’ te fotograferen en uitgebreid de revue te laten passeren, maar dat doet elk blad en website al. Dus daar zullen jullie als liefhebbers vast en zeker al van op de hoogte zijn. Dus hier onze insteek en impressie van Eurobike 2015 en dingen die ons opvielen.

Hopetech :

Hopetech heeft een nieuwe naaf gepresenteerd en nieuwe remschijven. Ook hebben ze oranje toegevoegd aan het kleurpalet. Tja, wat moet je daar op zeggen ? Het zal absoluut weer een goed product zijn als het opgenomen is in de productlijn.

Hopetech

Samurai Bike :

In een woord: geweldig! Titanium frame met ongelooflijk mooie design details. Je houdt er van of je vindt het foei lelijk. Wij vinden hem super. Jammer van dat uitzonderlijk prijskaartje en daarmee verdwijnt deze fiets in het hoekje van hebbe dingetje voor de rich and famous.

Samurai bike

( Bike as shown $ 24.000,- ) ( Frame Only $ 16.000,- ) 

 

Closca Fuga :

Een jonge, Spaanse onderneming die een helm hebben ontwikkeld voor diegenen die zich willen onderscheiden van de massa. De helm heeft de red dot design award gewonnen en biedt enkele leuke features. Zo kun je zonder al te veel moeite de helm “customizen” met bijvoorbeeld een wollen toevoeging voor de koude winterdagen. Het zal geen dagelijks gezicht zijn voor de bikers op de trails of wegcoureurs. Maar deze helm doet niet onder voor de conventionele helmen en hij is makkelijk op te bergen.

 

Closca Fuga

Novatec :

Novatec de leverancier van naven en wielen pakte uit met een nieuw design van het logo. Tevens hebben ze de Factor lijn ( de duurdere ) meegenomen. Naven en wielen van Novatec hebben zich bewezen in de diverse disciplines in andere delen van de wereld en zijn ook in Europa leverbaar. Prijs kwaliteit niveau is zeer goed bij deze fabrikant, waar we in de nabije toekomst meer van gaan zien en horen.

Novatec

Concept 1865 e-Velocipede :

Liefde op het eerste gezicht! Deze wil ik niet omdat ie zo lekker zou rijden of omdat hij elektrische aandrijving heeft, maar gewoon omdat hij zo ontzettend gaaf is. Dit heeft niks te maken met comfort of snelheid, maar het design idee vind ik geweldig. Carbon frame, accu verstopt in het zadel, piepschuim bandjes en carbon wielen. Dit is alles behalve conventioneel en de designers van Ding 3000 hebben echt “out of the box” gedacht.

Concept 1865 e-Velocipede

Mijn absolute beurs favoriet !

Dit is slechts een kleine selectie van wat we zagen. Alles laten zien is nagenoeg onmogelijk. Het was absoluut een leuke beurs en we hebben veel leuke dingen gezien. Wat ons opviel is dat de grote namen in fietsland zeer conventioneel zijn in het uitbrengen van diverse modellen en nieuwe ideeën. Terwijl de leuke dingen en innovaties door de kleine fabrikanten en nieuwkomers wel uitgebracht worden en daarmee minder gezien worden door het grote publiek en dat is een groot gemis.

 

Eelco de Vries en Esther Verhofstad