Teampresentatie KMC Trek

Teampresentatie KMC Trek

In Sint-Niklaas werd het Trek-KMC team  voorgesteld. Als UCI-team heeft het Githa Michiels,  Kevin Panhuyzen en Jarno Weemaes in de rangen.  Verder heeft Trek-KMC nog een competitieteam en een jeugdteam.

Trek-KMC was erg succesvol in 2011.  Het team behaalde niet minder dan 101 podiumplaatsen. Natuurlijk willen ze  dit succes op zijn minst evenaren. ‘We kunnen terecht zeggen dat we zijn uitgegroeid tot een Belgisch topteam. Elk jaar hebben we een stap vooruit gezet. Voor het derde jaar op rij hebben we de status van UCI-team en daar ben ik fier op.  Maar  het  zijn onze renners die centraal staan hierin. Door hun prestaties, de solidariteit en de vriendschap die  doorheen de  jaren gegroeid is, hebben we dit bereikt,’zegt teammanager Liliane De Staebel.

Het UCI-team telt drie renners: elite dame Githa Michiels, tweedejaarsjunior Kevin Panhuyzen en de Nederlandse eerstejaarsjunior Jarno Weemaes.

Naast het UCI-team heeft Trek-KMC ook nog een competitieteam met nieuwkomer Kris Janssens, Sander Elen, Mark Donné, Kenneth Coomans, Wout Alleman, Yves Moens, Joren Alleman en Sven Berthels. Nieuweling Kenneth Coomans verdedigt dit seizoen zijn Vlaamse titel die hij vorig jaar in extremis in Beringen behaalde.

Tot slot heeft Trek-KMC nog een uitgebreid jeugdteam, waarvan een aantal jonge bikers deelnemen aan wedstrijden bij de miniemen en aspiranten. Eén en ander hangt samen met het succes van de erkende mountainbikeschool in het Waasland. ‘Yves Moens en Sven Berthels zijn ervaren opleiders en een heel jaar bezig met de opleidingen en trainingen voor de jeugd. Het doel van dit initiatief is op de eerste plaats plezier hebben en techniek aanleren op een speelse manier. Als team kunnen we dit alleen maar positief ondersteunen. De jeugd is immers de toekomst voor morgen’, weet Liliane. ‘Ik wil ook nog  speciaal KMC bedanken die onze financiële hoofdsponsor is. KMC gelooft in ons en stimuleert het team naar hogerop. Op deze manier zetten de renners steeds financieel een stap vooruit. Uiteraard zijn alle sponsors belangrijk die het team steunen, zowel financieel als materieel. Langs deze weg wil ik hen dan ook nog eens extra bedanken,’ besloot De Staebel.

 

Trek-KMC Team 2012:

UCI-team
Githa Michiels (dames elites)
Kevin Panhuyzen (juniores)
Jarno Weemaes (juniores)

Competitieteam
Kris Janssens (masters 1)
Mark Donné (masters 1)
Sander Elen (elite)
Yves Moens (elite)
Sven Berthels (elite)
Kenneth Coomans (nieuweling)
Wout Alleman (nieuweling)
Joren Alleman (nieuweling)

Jeugdteam

Vincent Berden
Seppe Bogaert
Wout Roggeman
Timo Kielich
Stan Dieleman
Sven Coppieters
Owen Valcke
Louis Decoster
Ward Samoy
Noah Vandamme
Luka Lully
Sander Kielich
Jens Van Bauwel

Sietse Drumont

Jasper Lauwers

Djeff Verheyden