Teamvoorstelling Betch.nl-Superior bikes

Teamvoorstelling Betch.nl-Superior bikes

Offroadbiking.eu toog met haar crew naar het Brabantse Schaijk om de teamlaunch en Medialaunch van de nieuwe website van het Mountainbike team Betch.nl-Superior bikes bij te wonen. Zo’n aanbod kan je natuurlijk niet weigeren aan mister mountainbike en oud Olympisch kampioen Bart Brentjens. Dat de zaken in Schaijk perfect in orde zijn hebben wij aan den lijve ondervonden.

We werden onthaald met een leuke gedekte tafel voorzien van EKO Plaza producten die eenieder zich goed lieten smaken. In een leuke babbel maakten we kennis met de crew en enkele sponsoren van het team. Dan werd een nieuwe website gelanceerd, die er voor zorgt dat alles wat in de social media komt via de site van het mountainbike team naar buiten komt. Mooie van dit concept is dat alles in één kanaal terecht komt en ieder maar één website nodig heeft om alles van het team te weten te komen. Na een kleine uitleg wordt de website gelanceerd en kunnen we meteen de kracht van de social media benutten.

De meeste renners van het team zijn al of waren onderweg naar Nove Mesto voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Yana Belomoina uit de Oekraïne, de Tsjech Jiri Novak , de Engelse Alice Barnes en Hans Becking lieten om die reden verstek gaan. Iedereen die wilde kon met Bart, de Française Margot Moschetti , de Schot Grant Ferguson, teamkapitein Jeroen Boelen en mecanicien Erik de rit aanvangen die gepland was in de Herpense Duinen. We kregen een mooi natuurgebiedje rondom Herpen wat leuke tracks voorgeschoteld en waar je aangenaam lekker kan biken. Met 14 bikers togen we op pad voor deze Media Ride wat ons de kans gaf om met de toekomstige kampioenen een toer te maken. Margot zit als gegoten op de fiets en rijdt geconcentreerd en secuur. Grant Ferguson ,“The Athlete”, heeft een meer speelse rijstijl die ruimte biedt voor correcties tijdens het rijden. Jeroen Boelen is degelijk en sterk zoals hij op de fiets zit en straalt power uit.

Verder hebben wij als bikers ook genoten van Bart Brentjens. Genoten hebben we bij deze rit ook van de pauze waarin Petra en Lieske samen met Rudi de soigneur vijf taken hadden te volbrengen. Zie hier onze FB pagina en de pagina van het Mountainbike team.

Ik noem het een andere teampresentatie en heb eerlijk gezegd genoten van elke minuut. Lekker biken, sociaal bezig zijn, genieten van de natuur en respect voor elkaar , meer hoeft het niet te zijn. Dit gekoppeld aan het gastvrije onthaal door Petra en Lieske en Rudi samen met de rijders en de mogelijkheid om naderhand nog wat te eten en te drinken maakt een mens gelukkig. Een gesprek met Bart gaat al vlug over technische zaken en andere dingen uit het mountainbiken, die maar één ding uitspreken: PASSIE voor de sport.

We wensen het Betch.nl-Superior bikes racing team heel veel succes in Nove Mesto en de andere wedstrijden.

Jan van Dijk