Telenet-Fidea Cycling Team doet het prima op stage in Boulder

Telenet-Fidea Cycling Team doet het prima op stage in Boulder

Het gaat prima met Telenet-Fidea Cycling Team in Boulder in Colorado. De aanpassing van de openingsdagen deed ondertussen deels haar werk, de eerste intensieve blokkentraining kon al doorgaan, meldt ploegleider Kris Wouters vanuit Amerika. Kris is net als de renners in de wolken met de mogelijkheden die de overzeese stage in het vooruitzicht van de wereldbeker in Las Vegas biedt. “We trainden al op 2.700 meter hoogte, terwijl we slapen op 1.650 meter. Je merkt aan de renners dat ze zich inderdaad aan de grote hoogte en ook het grote tijdsverschil met België dienen aan te passen. Zo heeft alles zijn impact waar iedereen individueel mee omgaat. De hartslagen liggen hoger, maar de nadelen zijn aan het verdwijnen. Renners zijn erg flexibel”, meldt Kris.

Logeren doet ons team in de Holiday Inn Express buiten het centrum van Boulder. “Ideaal hotel, leuke sfeer en veel mensen die nieuwsgierig informeren naar ons team. Velen werden op korte tijd enthousiaste fans, ze leven blijkbaar met ons mee en ze tonen interesse. Nochtans zijn we een vliegtuigvlucht van Las Vegas verwijderd. Dankzij Kristin Diamond is organisatorisch alles tot in de puntjes verzorgd, terwijl we toch nog eigen accenten kunnen leggen. Ons ontbijt en de lunch regelen we bijvoorbeeld zelf. Er wordt in die context constant gewinkeld in de lokale supermarkt. ’s Middags smullen we bijvoorbeeld simpele boterhammen, maar die smaken dubbel zo lekker. ’s Avonds gaan we altijd uit eten. De sfeer binnen de groep is prima, iedereen heeft het naar zijn zin”, verzekert Kris.

Voor de dagelijke trainingen zijn er voldoende rustige wegen voorhanden. “En ook veel gravelpaden. Die blijken ideaal voor de blokjestraining die bij momenten nodig is. Nadat we een keer op sleeptouw werden genomen door de fietsclub van Brook Watts, de organisator van de cross in Las Vegas, schafte ik mezelf twee schitterende detaillandkaarten aan zodat ik nu zelf de trips kan variëren. Er zijn veel onverharde routes en die zijn als laatste oefengalop naar de eerste competitie toe ideaal, maar wat is het hier warm. Gisteren hadden we een bewolkte dag, maar bleven de temperaturen toch nog boven de 25 graden. Bij momenten is het tegen de 40, maar we morren niet. In de wereldbeker in Las Vegas zal het ook erg warm zijn. We zullen erop berekend zijn”, besluit Kris. Het hele team blijft tot en met 12 september in Boulder.

Bron:PM

Foto: Frank Abbeloos