Thibau Nys zegeviert in de Exactcross in Beringen

Thibau Nys zegeviert in de Exactcross in Beringen

In een spannende spurt heeft Thibau Nys zijn eerste zege van het seizoen gepakt in de Exact cross op en rond de mijnterril in Beringen. Hij versloeg Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

Lars van der Haar nam na een blitzstart van Thibau Nys de leiding vooraan over. Eli Iserbyt had zijn start compleet gemist en was op achtervolgen aangewezen. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Iserbyt viel en moest nog meer achterstand goed maken.

Na drie ronden kregen we elf leiders. Vlak voor halfkoers grote opschudding toen een deel renners uit de kopgroep in de afdaling ten val kwamen. Onder hen Laurens Sweeck en Emiel Verstringhe. Daardoor kregen we twee leiders met Ryan Kamp en Witse Meeussen.

Nog een paar ronden later hadden we zes leiders met Thibau Nys, Lars van der Haar, Eli Iserbyt(die sterk was terug gekomen), Michael Vanthourenhout, Witse Meeussen en Lander Loockx.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde trachten Ryan Kamp en Gerben Kuypers de aansluiting te maken en slaagden daar in de laatste ronde in. Acht leiders dus die streden voor de zege.

In de klim ging Iserbyt fel door en kreeg Nys er niet af. Die nam de leiding over. Maar Vanthourenhout, Nys en Iserbyt bleven samen.

In een spannende spurt haalde Thibau Nys het van Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

Top tien:

  1. Thibau Nys
  2. Eli Iserbyt
  3. Michael Vanthourenhout
  4. Lars van der Haar
  5. Lander Loockx
  6. Witse Meeussen
  7. Gerben Kuypers
  8. Ryan Kamp
  9. Arne Baers
  10. Daan Soete

Foto: JB Fotografie