Valentina Höll en Loic Bruni eindwinnaars in wereldbeker downhill

Valentina Höll en Loic Bruni eindwinnaars in wereldbeker downhill

Valentina Höll (Rockshox Trek Race Team) en Loic Bruni (Specialized Gravity) veroverden de algemene UCI Downhill World Cup titels in Canada na een spannende seizoensfinale in Mont-Sainte-Anne.

De Oostenrijkse Höll verstevigde haar leidersplaats met een meesterlijke overwinning op een lastig parcours dat door de eerdere regen glad was gebleven.

De overwinning van de wereldkampioene in Canada was haar vierde van het World Cup-seizoen en ze onderstreepte haar dominantie door eerste te worden in de kwalificatie, eerste in de halve finale en vervolgens eerste met meer dan 13 seconden in de finale.

Nina Hoffmann (Santa Cruz Syndicate) verzekerde zich van de tweede plaats in het algemeen klassement door tweede te worden in de race, ondanks het feit dat ze onderaan het parcours ten val kwam en haar voorband eraf blies op de laatste sprong.

De tweede plaats van de Duitse betekende dat Marine Cabirou (Scott Downhill Factory) uit Frankrijk derde werd in het algemeen klassement nadat ze in Canada negende was geworden na een enorme valpartij. De Italiaanse Veronika Widmann (Continental Nukeproof Factory) werd derde in de wedstrijd en behaalde haar eerste podium van het seizoen.

De Franse Loic Bruni (Specialized Gravity) claimde zijn derde algemene World Cup titel met een run die een beetje van zijn kenmerkende finesse miste, maar toch genoeg was om de titel te pakken en hem in de hot seat te zetten met nog drie renners te gaan.

Maar het was de laatste man op de heuvel van Mont-Sainte-Anne die het grote publiek echt in vuur en vlam zette. De debuterende elite Jackson Goldstone (Santa Cruz Syndicate) pakte een spectaculaire overwinning tot groot genoegen van de gepassioneerde thuisfans. Hij kwam meer dan vier seconden sneller over de streep dan de als tweede geplaatste Brit Ethan Craik (GT Continental Factory Racing). Bruni eindigde zelf als derde in de laatste race van het seizoen.

Goldstone’s zinderende overwinning betekende dat hij Loris Vergier (Trek Factory Racing Gravity) voorbijstreefde in het algemeen klassement om de tweede plaats te pakken en de Fransman – die tiende werd – te degraderen naar de derde plaats in het klassement.

Bron en foto: UCI World Series