Thomas Pidcock kroont zich tot Europees beloftenkampioen

Thomas Pidcock kroont zich tot Europees beloftenkampioen

Thomas Pidcock heeft zijn Europese titel beet. De Brit moest vorig jaar in de spurt nog de duimen leggen voor Eli Iserbyt. Nu waren de rollen omgekeerd. Alleen was het scenario anders en kwam Pidcock solo aan. Iserbyt moest vrede nemen met de tweede plaats. De Fransman Antoine Benoist pakte het brons. Ben Turner werd vijfde voor Maxime Bonsergent en Timo Kielicb.

Het  wedstrijdverhaal is snel verteld. Pidcock reed direct van zijn tegenstanders weg. Eerst was er nog een tweestrijd tussen Pidcock en Iserbyt. Maar gaandeweg nam Pidcock meer afstand. Een revanche voor de gemiste Europese titel van vorig jaar was in de maak. De strijd voor het podium was dan ook snel beslecht. Want ook de Fransman Antoine Benoist verzekerde zich al vlug van het brons. Ben Turner greep net naast een medaille.

Timo Kielich eindigde zevende, maar was daar niet tevreden mee. ‘Er had zeker meer in gezeten vandaag. ‘In de start en in de spurt schoot ik uit mijn pedaal, dat had niet mogen gebeuren. Op dit parcours is opschuiven redelijk moeilijk en toch is het me nog goed gelukt. Daarom is het jammer dat ik uit mijn pedaal schiet. Het parcours met veel c bochten en technisch, lag me wel. Dat is wat ik graag doe. Veel liever dit, dan vele lange, rechte stukken. Het was een goed parcours.  Ik schoof stelselmatig op.Tot ik bij de Britten kwam en die raakte ik niet voorbij. Ik moest Dekker ook later terugkomen en die kon niet wegrijden van bij de groep waar ik bij zat. Nu volgt nog de focus op het BK en WK uiteraard. En in de Superprestige hoop ik in het klassement goed te doen.

Top tien:

  1. Thomas Pidcock(GB) in 50:22
  2. Eli Iserbyt +0:30
  3. Antoine Benoist(Fra) +0:45
  4. Ben Turner(GB)+1:02
  5. Thomas Mein(Dui) +1:10
  6. Maxime Bonsergent(Fra)+1:12
  7. Timo Kielich +1:14
  8. Roel van der Stegen(Ned) +1:27
  9. Jens Dekker(Ned) +1:32
  10. Loris Rouiller(Fra) +1:33

Foto’s: Marc Bluys

Marc Bluys, Bart Knops en Erik Braeken vanuit Rosmalen