Annemarie Worst is Europees kampioene

Annemarie Worst is Europees kampioene

Annemarie Worst is de nieuwe Europese kampioene bij de vrouwen. Ze reed solo naar het Europese goud. In de spurt voor het zilver versloeg Marianne Vos haar landgenote Denise Betsema. Hiermee staan weer drie Nederlandse vrouwen op het podium. Orange boven dus in eigen land.

Van bij het begin was het een België-Holland festival met Worst, Vos, Betsema van Nederlandse zijde en Van Loy, Cant en Sels voor ons land. Arzuffi, Brammeier, Verdonschot en Wyman streden voor een top tien plaats.

Ondanks vele aanvalspogingen geraakte niemand vooraan weg. Dat lukte Annemarie Worst wel in de voorlaatste ronde. Ze pakte meteen wat voorsprong en kon die wat uitbouwen. Meteen was duidelijk dat ze zonder tegenslag voor de titel reed.

Worst reed zo probleemloos naar de Europese blauwe sterrentrui. Vos en Betsema maakten het Holland festival compleet.

Laura Verdonschot eindigde tiende en was erg ontgoocheld. Het duurde even vooraleer ze op haar positieven kwam. ‘Ik ben niet tevreden. Het had zeker beter gekund. Ik wilde me na een minder jaar dit jaar extra bewijzen. Maar voorlopig lukt het niet. Doordat het warm was, speelde mijn allergie terug op vandaag. Dat was dus een nadeel. Maar het is niet helemaal daardoor dat het minder ging. Op naar beter.’

Top tien:

 1. Annemarie Worst(Ned)
 2. Marianne Vos(Ned)
 3. Denise Betsema(Ned)
 4. Sanne Cant
 5. Ellen Van Loy
 6. Loes Sels
 7. Alice Maria Arzuffi(Ita)
 8. Niki Brammeier(GB)
 9. Helen Wyman(GB)
 10. Laura Verdonschot
 11. Kim Van de Steene

Foto’s: Marc Bluys

Marc Bluys, Bart Knops en Erik Braeken vanuit Rosmalen