Tiago Ferreira en Hans Becking stevig leider na koninginnerit in Brazil Ride

Tiago Ferreira en Hans Becking stevig leider na koninginnerit in Brazil Ride

Tiago Ferreira en Hans Becking hebben hun voorsprong als leiders vergroot na de koninginnerit in de Brazil Ride. Het DMT Racing-Team duo’s kloof is nu 7 minuten en 47 seconden voor de huidige ultramarathon winnaars Braziliaanse Henrique Avancini en de Duitser Manuel Fumic.

Beschouwd als de moeilijkste etappe van Brasil Ride, toonde de koninginnerit dat DMT Racing Team Tiago Ferreira (POR) en Hans Becking (NED) in goede vorm zijn om hun gele trui te verdedigen. Na 104 km en 2.600 m klimmen wonnen Ferreira en Becking de vierde etappe in 4:38:39, iets meer dan drie minuten voor Jaroslav Kulhavy (CZE) en Matous Ulman (CZE) van Specialized Racing en Henrique Avancini en Manuel Fumic (GER) van Cannondale Factory Racing XC, die praktisch samen eindigden.

Met de overwinning vergroten Tiago Ferreira en Hans Becking de voorsprong in het klassement. In de vorige etappe was de voorsprong 4min33, nu is die opgelopen tot 7min47, want Avancini en Fumic eindigden de vierde van zeven Brasil Ride etappes in 4:41:53. “De etappe was vanaf de start vrij snel, omdat Avancini en Fumic een grillig tempo wilden aanhouden. Op alle beklimmingen werd er hard geduwd, maar gelukkig waren Hans en ik in orde en konden we ze vlot volgen. In de Seven-Turn Climb (Clear the Climb RedBull Challenge) wisten we te ontsnappen en gaven we alles om een gat te openen en een grotere voorsprong te hebben in de komende dagen”, aldus Tiago Ferreira.

De Koninginne etappe was het beste resultaat van het duo van Olympisch kampioen Jaroslav Kulhavy en Matous Ulman. “De koninginnerit was echt zwaar, vooral omdat de beklimmingen steil en moeilijk waren. We hebben weer goed werk geleverd en het algemeen klassement gevolgd, wat goed is voor ons. We kijken uit naar de vijfde etappe wanneer we terugkeren naar het strand. Misschien kunnen we in het algemeen klassement omhoog gaan, wat voor ons heel cool zou zijn”, aldus Jaroslav Kulhavy.

Dames elite

In de vrouwencompetitie veranderde de oranje trui weer van eigenaar en keerde terug naar het duo van Jaqueline Mourão en Danilas Ferreira, van Sense Factory Racing / Tropix Brasil. Jaqueline en Danilas wonnen de etappe, niet alleen met het terugwinnen van de leiding, maar ook met een goede voorsprong op Viviane Favery en Tânia Clair Pickler van Cannondale Brasil Racing / Soul Cycles, derde plaats van de dag. Karen Olimpio en Ilda Pereira, van FKS Racing Team / Casa Myze Team werden tweede in de dag.

Resultaten – vierde rit Guaratinga – 104 km.

Mannen
1- Tiago Ferreira (POR) / Hans Becking NED) – 4u38min39
2- Jaroslav Kulhavy (TSJ) / Matous Ulman (TSJ) – 4u41min52
3- Henrique Avancini (BRA) / Manuel Fumic (DUI) – 4u41min53
4- Lukas Kaufmann (BRA) / Konny Looser (ZWI) – 4u52min10
5- Edson Rezende (BRA) / Nicolas Sessler (BRA) – 4u52min10

Vrouwen
1- Jaqueline Moura (BRA) / Danilas Ferreira da Silva (BRA) – 6u23min32
2- Karen Olímpio (BRA) / Ilda Pereira (BRA) – 6u24min27
3- Viviane Favery (BRA) / Tania Clair Pickler (BRA) – 6h28min53
4- Letícia Cândido (BRA) / Hercília Najara (BRA) – 7h11min12

Algemeen klassement na 4 etappes

Mannen
1- Tiago Ferreira (POR) / Hans Becking (NED) – 13u23min02
2- Henrique Avancini (BRA) / Manuel Fumic (DUI) – 13u30min49
3- Jaroslav Kulhavy (TSJ / Matous Ulman (TSJ) – 13u39min25
4- Lukas Kaufmann (BRA) / Konny Looser (ZWI) – 13u55min11
5- Kristian Hynek (TSJ) / Martin Stosek (TSJ) – 13u55min45

Vrouwen
1- Jaqueline Mourão (BRA) / Danilas Ferreira (BRA) – 18u08min39
2- Viviane Favery (BRA) / Tania Clair Piclker (BRA) – 18u12min54
3- Karen Olímpio (BRA) / Ilda Pereira (BRA) – 18h19min22
4- Letícia Cândido (BRA) / Hercília Najara (BRA) – 19u06min060606

De uitzendingen zullen op Facebook worden uitgezonden: www.facebook.com/BRASILRIDE en

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UChs8s1lM7eI4NsacdyxTx9Q

Bron en foto: PM Brazil Ride