Tim Merlier naar Vastgoedservice-Golden Palace

Tim Merlier naar Vastgoedservice-Golden Palace

Wout van Aert, Rob Peeters, Jens en Joeri Adams, Jan Denuwelaere, Yannick Peeters en Jelle Schuermans krijgen er voor volgend veldritseizoen een ploegmaat bij. Van 1 juni zal Tim Merlier onze kleuren vertegenwoordigen en wordt ons veldritteam in de breedte nog sterker.

Tim Merlier (22) komt over van Sunweb-Napoleon Games, waar hij sinds 2011 aan de slag was. Na zijn beloftenperiode kreeg hij -begin vorig seizoen- een profcontract aangeboden en bevestigde meteen. Zo won hij in het seizoenbegin de wedstrijden in Illnau (Zwitserland) en Mannheim (Duitsland). Ook in de sterker bezette wedstrijden stond de Oost-Vlaming van meet af aan zijn mannetje. Het leverde hem ei zo na een WK-selectie op.

Tim is bijzonder tevreden dat hij de overstap kan maken. “Nee, ik moest niet weg bij het team van Jurgen Mettepenningen, ik had nog een contract tot eind 2015. Zekerheid voor 2016 was er echter nog niet, zodat ik niet lang moest nadenken toen Vastgoedservice-Golden Palace me contacteerde. Ik kreeg een aantrekkelijk voorstel tot en met eind 2016 aangeboden.” Tim Merlier vertelt dat hij al langer gecharmeerd is door VGSGP. “Van bij de start van het team, begin 2014, geloofde ik in dat project. Dat uitgerekend manager Geert Vanhoof me zelf opbelde, deed me echt plezier. Tijdens de gesprekken was snel duidelijk dat ook zij in mij geloven.”

Vierde man in Wereldbeker

Geert Vanhoof: “Ik contacteerde Tim omdat ik wist dat hij in december dit jaar einde contract was. Hij bleek meteen bijzonder enthousiast, wat mij nog meer overtuigde. Toen ik met Jurgen Mettepenningen contact opnam, bleek plots dat we Tim al vroeger konden inlijven. We hebben geen seconde meer getwijfeld. Extra voordeel is dat Tim zeker is van een selectie voor de Wereldbeker. Dat maakt dat we naast Wout, Rob en Jens nu een vierde renner aan de start van de WB-manches hebben. Dat zal het ploegenspel nog beter tot zijn recht laten komen.”

Ook ploegleider Niels Albert was snel gewonnen voor het idee om met Merlier de kern in de breedte te versterken.”Als je als Belgische neoprof maar net de WK-selectie mist, heb je wat in je mars. Ik zag de voorbije winter trouwens dat Tim nog een ruime progressiemarge heeft. Hij is zeker een goede aanwinst.”

Leuk extraatje: Merlier is zeer snel aan de finish. Dat kan in het veldrijden een voordeel zijn, maar hij staat ook op de weg zijn mannetje en durft zich zelfs in massasprints te mengen. Zo pakte hij een jaar geleden een vijfde plaats in een massasprint in de Ster ZLM Toer. In Sint-Willebrord haalde Kittel het van Farrar, Meersman, Jans en Merlier. Tim hield er snelle jongens als Belgisch kampioen Jens Debusschere en Yves Lampaert achter zich.

Denuwelaere verlengt

In de marge geven we ook nog mee dat Jan Denuwelaere ondertussen heeft bijgetekend tot eind dit jaar, zij het als elite zonder contract. Onze West-Vlaming is overigens regerend Belgisch kampioen in die categorie.

Onze veldrijders -net terug van stage in het Spaanse Calpe- treden woensdag trouwens opnieuw in competitie. In Puivelde zullen ze hun eerste competitiekilometers op de weg afwerken.

Bron: PM