Sunweb stopt met sponsoring, Marlux hoofdsponsor vanaf 2016

Sunweb stopt met sponsoring, Marlux hoofdsponsor vanaf 2016

Drastische sponsorwissel bij de veldritploeg van Jurgen Mettepenningen: op 1 januari van volgend jaar wordt hoofdsponsor Sunweb Vakanties vervangen door Marlux. De Belgische fabrikant van betonklinkers en -tegels tekende een sponsorcontract voor liefst vijf jaar. Van begin 2016 tot eind 2020 zal de ploeg rond de huidige uithangborden Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Michael Vanthourenhout dus Marlux – Napoleon Games gaan heten.

Een gloednieuwe sponsor in het veldrijden brengen, en de zekerheid krijgen om vijf jaar langer door te kunnen gaan met zijn team: logisch dat Jurgen Mettepenningen een ongelooflijk trots man is. “Dit is een schitterende zaak voor het veldrijden, en nog meer voor ons. Marlux maakt deel uit van een gigantische multinational. Dat zo’n bedrijf zich wil binden aan onze ploeg, is op zich al fantastisch. Zeker als dat voor vijf jaar gebeurt. De stabiliteit is nu aanwezig om vol vertrouwen verder te werken richting toekomst. Want we willen de top van onze sportieve piramide scherp houden en jong talent kansen blijven bieden. De intentie bestaat trouwens om in de toekomst verder te groeien.”

Marlux is de marktleider in België wat betreft de productie van materialen voor de bestrating van terrassen: betonklinkers, betontegels en toebehoren. Marlux is een Belgisch bedrijf, met vier vestigingen waarvan de hoofdzetel in Tessenderlo, en maakt deel uit van de CRH-groep. Die Ierse beursgenoteerde groep actief in de bouwsector telt in totaal liefst 105.000 werknemers en draait een indrukwekkende omzet van 25 miljard euro. Ook de cijfers van de Belgische tak van CRH, dat eveneens een meerderheidsparticipatie heeft in Gamma, zijn impressionant: 3000 werknemers en een omzet van 1 miljard euro.

Het doel van Marlux als hoofdsponsor van onze ploeg is drieledig, zegt afgevaardigd bestuurder Yves Dupont: “Vooreerst we willen we onze naam- en merkbekendheid vergroten. Daarnaast willen we nog meer betrokken en fiere medewerkers aantrekken en last but not least willen we verder blijven inzetten op het B2B-gebeuren, de relatie met de bouwhandelaar en tuinaannemer. We zaten met drie ploegen uit het veldrijden rond de tafel, maar die van Jurgen Mettepenningen bleek de interessantste. Omdat hij het veldritteam met de breedste basis heeft, met meer dan één kopman dus, en over een heel sterke jeugdopleiding beschikt. Vandaar ook een sponsorcontract van vijf jaar: dat waarborgt continuïteit, een duurzame relatie, en voldoende tijd voor de jeugd om zich verder te ontwikkelen.”

De sponsorwissel komt er door het afhaken van Sunweb als hoofdsponsor. “Ik kreeg de melding afgelopen winter”, vertelt Jurgen Mettepenningen erover. “Sunweb was tevreden over de samenwerking, maar verlegt zijn focus nu naar andere marketingacties. Toen ik in contact kwam met de mensen van Marlux ging het echter heel erg snel. We konden elkaar vinden en kwamen snel tot een akkoord. Zij geloven duidelijk in onze ploeg, die niet gebouwd is op één kopman, maar verschillende blikvangers.” Vandaar dus de sponsorwissel, halfweg komend veldritseizoen. Zeg dan niet langer Sunweb – Napoleon Games, maar Marlux – Napoleon Games.

Sunweb verdwijnt na negen jaar trouwe dienst trouwens niet helemaal uit ons team. De firma wordt na 2015 een kleinere shirtsponsor en krijgt dan een plekje op de mouwen. Nog dit: ook onze fietsenleverancier Ridley verlengde zijn contract, tot eind 2020. Sinds de opstart van onze ploeg kunnen onze renners gebruikmaken van de topfietsen van Ridley.

Bron: PM