Tim van Dijcke is Nederlands nieuwelingenkampioen

Tim van Dijcke is Nederlands nieuwelingenkampioen

Tim van Dijcke is de Nederlandse kampioen bij de nieuwelingen. Hij haalde het voor zijn broer Mick en Thymen Arensman. Bij de Masters 30+ werd Eddy van Ijzerendoorn kampioen voor Christiaan de Graaf en Bas de Bruin.

De tweestrijd die vooraf verwacht werd tussen de gebroeders van Dijcke en Thymen Arensman is er zeker wel geweest bij de nieuwelingen.

Thymen die de eerste 3 ronden fel van leer trok en Tim en Mick die alle zeilen bij moesten zetten om in zijn wiel te blijven.

Thymen die zeker wist dat hij alleen weg moest rijden om te winnen heeft er alles aan gedaan maar tegen een Tim en Mick in goede vorm is niets te beginnen.

Tim reed aan het begin van de 4 de ronde weg vlak bij de bevoorrading op de klim en Mick bleef na een aarzeling gewoon bij Thymen in het wiel zitten.

Slam dunk voor Tim die ronde na ronde verder weg reed en Mick die in de laatste ronde Thymen definitief fileerde en de tweede plaats in beslag nam. Merida Bassa kan tevreden zijn met deze 2 kleppers.

 

Masters 30+

Eddy van Ijzendoorn moest ver naar achteren starten en dat is voor Christian de Graaff het signaal om de eerste paar ronden een verschroeiend tempo aan de dag te leggen. Verschillende mannen hebben het geprobeerd maar Eddy van Ijzendoorn was vandaag ook voor Christian en Bas de Bruin te sterk . De ex- crosser uit Tiel nam nadat hij Christian bij heeft gehaald al gauw de benen en ging solo op zoek naar de zege in Zoetermeer. Christian de Graaf vocht en verkocht zijn huid duur, maar eindigde tweede. Bas de Bruin kan een klein beetje in de luwte in de laatste paar ronden naar de 3 de stek rijden en is gelukkig met zijn bronzen medaille.

 

Jan van Dijk