Timo Kielich: talentrijk veldrijder en mountainbiker

Timo Kielich: talentrijk veldrijder en mountainbiker

Timo Kielich is één van de podium kandidaten bij de junioren in het BK veldrijden in Oostende op zaterdagnamiddag. De Alkenaar beschouwt zichzelf niet als topfavoriet. ‘In een goede dag is veel mogelijk. Maar de vorige kampioenschappen legde ik mezelf veel te veel druk op en liep het mis. Sinds mijn brons op het EK is dat anders.’

Kielich is anders ook een begenadigd mountainbiker. ‘Momenteel kan ik geen keuze maken. Ik doe allebei even graag. Vorig seizoen is wat tegen gevallen. Maar nu ben ik in de cyclocross goed bezig’, weet Timo.

Toch ligt zijn hart duidelijk bij het mountainbiken. ‘ Misschien kies ik uiteindelijk toch voor het mountainbike. Het is een Olympische sport. En in België wordt dat redelijk goed ondersteund. We hebben vedetten nodig om het mountainbiken voor de jongeren aantrekkelijker te maken. Zo zijn er momenteel ook geen echte Belgische toppers op internationaal vlak. Daar wil ik op termijn graag een steentje toe bij dragen,’besluit de talentvolle veldrijder en mountainbiker.

Tekst: Erik Braeken

Foto: Bart Knops