Titouan Perrin-Ganier en Marcela Lima domineren seizoensopener in in Abu Dhabi

Titouan Perrin-Ganier en Marcela Lima domineren seizoensopener in in Abu Dhabi

Marcela Lima is haar seizoen begonnen met een uitstekende overwinning in de wereldbeker eliminator. De Braziliaanse kampioene viel aan en verschalkte de Nederlandse kampioene Didi de Vries in de laatste meters.
Bij de mannen stormde de Franse kampioen Titouan Perrin-Ganier naar de overwinning en hield Daniel Castillo Noyola uit Mexico en Killian Demangeon uit Frankrijk van zich af.

Renners uit meer dan 15 landen kwamen in actie op een uitdagend parcours bij Wolfi’s Bike Shop voor een geweldig publiek. Het spannende format zag de renners strijden in heats van vier, wat resulteerde in interessante races.

Braziliaanse Marcela Lima scoort opnieuw


Gaia Tormena, de winnares van de UCI World Cup vorig jaar, was de te kloppen vrouw tijdens de openingswedstrijd van het seizoen. Zij was de snelste in de kwalificatietijdritten maar moest genoegen nemen met de vierde plaats door een valpartij in de finale.

Na een spannende race won Marcela Lima opnieuw, voor de Nederlandse Didi de Vries en de Duitse Marion Fromberger. Marcela Lima schrijft geschiedenis met de overwinning in haar tweede deelname aan de UCI World Cup, na een spectaculaire overwinning op eigen bodem in 2018 in Congonhas/MG, Brazilië.

Dit voelde zo goed. Ik kwam met één doel naar Abu Dhabi: winnen. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik dat daadwerkelijk zou doen. Ik ben in de wolken. Ik draag deze overwinning op aan mijn familie en vrienden in Brazilië, want het zou niet mogelijk zijn zonder hun voortdurende steun. Nogal een indrukwekkend parcours hier in Abu Dhabi, ik vond het wel wat. Het zou leuk zijn om nog eens terug te komen,” zei Marcela Lima na afloop.

Vroege seizoensoverwinning voor Titouan Perrin-Ganier


Titouan Perrin-Ganier was de sterkste in de eerste UCI Wereldbeker van het seizoen 2022. Hij zette de snelste tijd neer, door Quentin Schrotzenberger en Daniel Castillo Soto te verslaan in de kwalificatietijdritten. Titouan slaagde erin om zijn geweldige inspanningen voort te zetten en reed solo om in stijl te finishen op de inaugurele UCI World Cup. De Mexicaan Daniel Castillo Soto werd tweede voor Quentin Schrotzenberger (Frankrijk) en Anton Olstam (Zweden).

Wereldkampioen Simon Gegenheimer haalde de grote finale niet nadat hij in de halve finales een sprint verloor, maar hij won wel in de kleine finale en werd vijfde in het algemeen klassement.

Titouan Perrin-Ganier zei: “De race was zo hard, we hadden een spannende strijd in de eerste ronde van de laatste heat. Gelukkig kon ik een gaatje vinden en vol gas naar de finish rijden om solo te winnen. Het was geweldig om hier in Abu Dhabi op een geweldige locatie te hebben gereden met zo’n geweldig publiek en ik kan niet wachten om mijn leiderstrui te verdedigen voor de volgende race in Leuven.”

Lima en Perrin-Ganier eerste leiders

Titouan Perrin-Ganier leidt het klassement bij de mannen met 35 punten voorsprong op Daniel Castillo Noyola, met Killian Demangeon op de derde plaats. Bij de vrouwen staat Marcela Lima aan de leiding met 80 punten, terwijl Gaia Tormena tweede staat met 55 punten. Didi de Vries is derde met 52 punten.

De volgende stop van de UCI Mountain Bike Eliminator World Cup wordt gehouden op zondag 5 juni op het Ladeuzeplein in Leuven, België.

Uitslagen mannen – UCI Mountain Bike Eliminator World Cup Abu Dhabi

  1. Titouan Perrin-Ganier (FRA)
  2. Daniel Castillo Noyola (MEX)
  3. Killian Demangeon (FRA)
  4. Anton Olstam (SWE)
  5. Simon Gegenheimer (GER)

Uitslagen dames – UCI Mountainbike Eliminator Wereldbeker Abu Dhabi

  1. Marcela Lima (BRA)
  2. Didi de Vries (NED)
  3. Marion Fromberger (GER)
  4. Gaia Tormena (ITA)
  5. Laurie Vezie (FRA)

Bron: PM

Foto: Citymountainbike