Wout Alleman en ploegmaat Gioele Di Cosmo winnen laatste rit 4Islands MTB

Wout Alleman en ploegmaat Gioele Di Cosmo winnen laatste rit 4Islands MTB

Wout Alleman en zijn ploegmaat Gioele Di Cosmo hebben de laatste rit van de 4Islands in Kroatië gewonnen. In de eindstand eindigden ze vierde. Frans Claes en zijn gelegenheidsploegmaat Dominik Schwaiger eindigden veertiende. De eindzege ging naar Martin Frey en Simon Stiebjahn. Bij de vrouwen waren Lejla Tanovic en Stefanie Dohrn de eindwinnaressen.

De laatste etappe van het evenement vond plaats op het eiland Lošinj en voerde de teams over een lus van 40 kilometer over het eiland met 900 meter klimmen. De etappe deed de rotsachtige reputatie van het evenement alle eer aan, want het was weer een dag van rotsen ontwijken, steile beklimmingen, wervelende afdalingen en adembenemende uitzichten.

Bij de mannen was Singer Racing Team niet in staat om de overwinning in de etappes te pakken. Wout Alleman en Gioele De Cosmo van Wilier Pirelli 2 vielen hard aan in de eerste kilometers van de korte en pittige etappe. Zij werden over de finishlijn verwelkomd door juichende fans op het prachtige stadsplein van Mali Lošinj.

De eindzege van 4Islands ging naar Martin Frey en Simon Stiebjahn van Singer Racing Team, die niet alleen de 4Islands-winnaarstrofee, maar ook een paar Epic Legend medailles mee terug naar Duitsland namen.

“De laatste etappe was echt cool, en het was geweldig om zoveel toeschouwers op de route te hebben,” zei Martin Frey. “Singer Racing Team is een spannende onderneming voor ons beiden, en deze overwinning betekent veel voor ons, omdat het bewijst dat we ons kunnen meten met enkele van de meest beproefde teams in het marathon mountainbiken. De 4Islands trofeeën mee naar huis nemen is geweldig, maar deel worden van de Epic Legends club is iets dat ik me voor altijd zal herinneren. Dat, en de stenen!”

Bij de vrouwen werd de etappe volledig opgeschud door Olympia – RDR Italia, die opnieuw een etappezege behaalden, hun tweede in evenveel dagen. De grote verrassing van de etappe was het team Veloflütsch, dat met een achterstand van ongeveer 45 minuten in het klassement aan het begin van de etappe naar de tweede plaats reed, voor de uiteindelijke winnaars Allebike Canyon Northwave.

Stefanie Dohrn, 2022 4Islands MTB Croatia Women’s categorie winnares, legde uit: “We wisten dat we een grote achterstand hadden op het klassement bij het ingaan van de laatste etappe, dus dit gaf ons de kans om berekend te zijn en te genieten van de zon en de uitzichten van Lošinj. We zijn blij dat we de eindzege hebben gepakt!”

Foto: Dunja Dopsaj