Titouan Perrin-Garnier en Gaia Tormena wereldkampioenen in Waregem

Titouan Perrin-Garnier en Gaia Tormena wereldkampioenen in Waregem

De Fransman Titouan Perrin-Ganier heeft het UCI Wereldkampioenschap Mountainbike Eliminator elite voor mannen in Waregem gewonnen. Hij overtrof zijn teamgenoot Hugo Briatta en de Zweed Joel Burman. Bij de vrouwen won de Italiaanse Gaia Tormena goud voor Isaure Medde en de Française en titelverdedigster Coline Clauzure.

Titelverdediger Titouan Perrin-Ganier pakte zijn derde wereldtitel onder enorme publieke belangstelling. Hij kwalificeerde zich als vierde en haalde gemakkelijk de volgende manches. Jeffrey Hoogland en Lorenzo Serres waren de enige top vier kwalificaties die de grote finale niet haalden. Onze landgenoot Fabrice Mels presteerde de hele wedstrijd goed en won uiteindelijk de kleine finale voor de Fransman Lorenzo Serres.

“Ik heb tot nu toe een ongelofelijk seizoen achter de rug en ik had er vandaag veel vertrouwen in, maar toch is het een UCI Wereldkampioenschap en is het altijd moeilijk om te winnen. Ik ben blij dat ik de trui weer kan dragen, vertelde Titouan Perrin-Ganier.

Tormena pakt regenboogtrui

Het jonge geweld Gaia Tormena pakte de regenboogtrui bij de vrouwen. Het was een spannende grote finale. Isaure Medde (Frankrijk) behaalde de zilveren medaille voor Coline Clauzure met het brons.

Nadat Ella Holmegard (Zweden) de snelste kwalificatietijd voor de Nederlandse Didi de Vries en Laurie Vezie (Frankrijk) had neergezet, was het tijd voor de eliminatorhitte.

Gaia Tormena, die dit jaar twee van de drie Wereldbekerwedstrijden won, kwalificeerde zich als vierde en ging de laatste ronde in door haar eerste twee manches te winnen en vervolgens Coline Clauzure in de halve finale af te houden, waardoor beiden naar de finale gingen. De Italiaanse renster werd op het podium vergezeld door de Françaises Coline Clauzure en Isaure Medde, een volledig Frans podium dus en Barbara Prudkova uit Tsjechië.

“Het was een zeer spannende wedstrijd. Het voelt goed om weg te komen met de overwinning. We gaan het vanavond zeker vieren,” zei Gaia Tormena daarna.

Valkenswaard is de volgende stop. Slechts drie dagen na het UCI Wereldkampioenschap Mountainbike Eliminator in Waregem wordt de actie op zondag 18 augustus hervat in de vierde ronde van het UCI Wereldkampioenschap Mountainbike Eliminator in Valkenswaard, Nederland.

Elite Men

1. Titouan Perrin-Ganier (FRA)
2. Hugo Briatta (FRA)
3. Joel Burman (SWE)
4. Lehvi Braam (NED)

Elite Women

1. Gaia Tormena (ITA)
2. Isaure Medde (FRA)
3. Coline Clauzure (FRA)
4. Barbara Prudkova (CZE)

Bron: PM

Foto’s : City Mountainbike