Tom Meeusen gaat vrij uit in dopingonderzoek

Tom Meeusen gaat vrij uit in dopingonderzoek

De 26-jarige veldrijder Tom Meeusen was zeer zeker van zijn zaak. Hij was niet bezig met doping gebruik waarvan hij beschuldigd werd. Er werd Meeusen een schorsing van twee jaar opgelegd wegens de inbreuk op de dopingsregels. Maar Tom Meeusen bleef bij zijn uitspraak dat hij ook maar niks te maken had met die doping waarin hij vernoemd werd. Vandaag is dan uiteindelijk de uitspraak gekomen. De Belgische Wielerbond KBWB legt Tom Meeusen geen schorsing op. De Telenet-Fidearenner was zelf niet aanwezig op de uitspraak maar liet via twitter weten dat hij er bijna drie jaar zeker van was dat hij vrij zou gaan.

De advocaat van Tom Meeusen was tevreden na uitspraak. Hij liet weten dat er geen bewijzen waren in het dossier en dat hij wist dat zijn cliënt zeer goed in zijn schoenen stond. Hij was goed voorbereid op deze zaak en had samen met Tom het ganse dossier heel goed ontleed. Voor hen was het duidelijk : niemand kon Tom iets in zijn schoenen schuiven.

Maar toch was het afwachten tot op de dag van vandaag om zekerheid te verkrijgen en die uiteindelijk geschied. Tom kan zich nu volledig gaan toeleggen op zijn voorbereidingen naar het nieuwe veldritseizoen.

Foto: Telenet-Fidea