Winst voor Ghinio Van den Weyer bij de elites en Jone Vangoidsenhoven bij de girls 15+ in Keerbergen

Winst voor Ghinio Van den Weyer bij de elites en Jone Vangoidsenhoven bij de girls 15+ in Keerbergen

In Keerbergen werd op 26 april 2015 de derde manche van de topcompetitie afgewerkt. De weersverwachtingen waren niet ideaal. Zaterdag in de voormiddag kreeg men aldaar heel wat regen te verwerken. Op zondagnamiddag kwamen er een paar buitjes over het parcours gewaaid maar de sluizen gingen pas echt open tijdens de finales van block II.
Ze mochten in het Brabantse Keerbergen toch nog rekenen op ongeveer een 600 tal rijders die er hun wedstrijden betwisten. Ook werd er om half twee de voorstelling gedaan van alle teams die in het seizoen 2015 zullen strijden voor de eretitels binnen de teams.

Swerts Kyan 8
Onze Kleinste boys van 5-6 jaar maakten er een spannende finale van. De winst ging naar Mats De Ridder voor Jitse Bullen en Niels Eeusaert nam de derde plaats in beslag.
Lars Bosch mocht een zegegebaar maken aan de finish omdat hij de finale bij de boys 7 jaar op zijn naam schreef. Unique Everts en Seppe Aerts probeerden nog een strijd te voeren voor de dichte ereplaatsen maar de zilvere plak ging naar Unique en Seppe moest tevreden zijn met de bronzen plak.
Axl Bosch kon de finale winnen bij de boys 8 jaar. Hij klopte net Iljo Lenssen en Rune Raeymaekers.

Lenssen Iljo 6
Axel Van den Broeck, Sem Boeckx en Gianni Terryn waren de jongens die alle drie hun moto’s wisten te winnen bij de boys 9 jaar. Het was dus uitkijken in de finale wie er nog de meeste power in zijn benen had. Dit keer was het voordeel voor Axel Van den Broeck. Sem Boeckx moest zich houden aan zijn tweede plaats en Gianni Terryn legde beslag op de derde plaats.
Vier honden vochten voor de eerste plaats bij de boys 10 jaar. Het was vooral uitkijken naar de technische passage op de track in Keerbergen. Wie daar de minste fouten maakte, nam de winst mee naar huis. Dit keer was het Ethane Bourguignon die de beste papieren had. Tjörven Mertens werd tweede en Arne Ceuppens werd derde.

  IMG_8471
Jools kwam bij de boys 11 jaar slecht weg aan het starthek maar wist toch vrij snel op te schuiven naar voor toe tot de kopvrouw Kjelle Poets. De viervoudige wereldkampioene wist goed haar mannetje te staan bij onze boys van 11 jaar. Niemand kon haar van de winst afhouden. Luka Van Steenbergen mocht als derde naar het podium.
Bij de boys van 12 jaar kregen we een sterkrijdende Wannes Marien achter het starthekke in de finale. Hij was gebrand om de winst naar zich toe te halen. Zelfverzekerd nam hij plaats achter het starthekke. Baar naar beneden en vol ervoor gaan. Dat was de tactiek die hij toepaste en die hem de winst opleverde. Dees Dewitte en Didi Van Tiggel moesten dit keer Wannes laten gaan en in vernoemde volgorde namen zij plaats op plek twee en drie.

IMG_6668
Bij de boys 13 jaar moesten ze rekening houden met Marthe Goossens. Zij voelde zich goed op de track in Keerbergen. Toch moest zij op de technische passages de heren Jarne Serneels, Gianluca Pollefliet en Senne Buysen laten voorgaan. Jarne Serneels kwam vlot door de eerste bocht door en dat leverde hem voldoende voorsprong op om op zijn tempo het parcours af te malen. De winst ging naar hem. De tweede plaats was voor Gianluca Pollefliet en Senne Buysen legde beslag op de derde plaats.

IMG_6667
Bij de boys 14 jaar liet Dennis Schrooten zien dat hij in goede vorm zit. Van Start tot finish legde hij een hoog tempo op waardoor de anderen moeilijk konden aanvallen. Dat leverde hem dan de winst op. Jef Serneels kon de aanvallen van Yenten Meiresonne afhouden waardoor hij de tweede plaats kon oppakken.
Bij de boys 15-16 jaar zijn altijd de zenuwen hoog gespannen. Er zitten zoveel kanshebbers in die finale bijéén dat het er op aan komt om telkens een goede start te maken. Dit keer was het Brett Jacobs die het laken naar zich toe trok. Toch deed Nick Van de Put er alles aan om de aanvallen van Brett af te houden. Maar een misrekening in de tweede bocht gaf vrije baan voor Brett en moest Nick tevreden zijn met een tweede plaats. Thomas Van Laar legde beslag op de derde plaats.

IMG_0310
Bij de boys 19+ stond er geen maat op de Frits BMX Rijder Seppe Beijens. Al een paar weken goed in vorm en dat wisten zijn tegenstanders. Maar toch kon niemand hem van de winst afhouden. Dennis Van Hoof was de enige die het dichtste in de buurt van Seppe kon blijven. Kobe Vervoort werd derde.
Dat Stef Van Mechelen in goede vorm is, daar twijfelt niemand meer aan. De Junior Men rijder heeft tot op heden alles gewonnen wat er te winnen valt. Dus ook in Keerbergen wisten we wie er met de winst naar huis zou gaan : natuurlijk Stef Van Mechelen. Zenno Van Duffel reed een uitstekende finale bij de junioren men en legde daarmee beslag op de tweede plaats. De derde plaats was voor Jarmo Forrest.

IMG_0656
Bij de Elites Men was het uitkijken naar thuisrijder Joffrey Wouters. Maar we weten dat de snelheid en de tactiek een belangrijke rol spelen in deze categorie. Het is knokken van begin tot einde… en dat is iets wat Joffrey geweten had. Hij moest Ghinio Van de Weyer en Michael Bogaerts voor laten gaan. Deze twee heren waren aan elkaar gewaagd en dat leverde een mooie strijd op voor de winst. Het was uiteindelijk Ghinio die de aanvallen van Michael kon afhouden en zo de winst op zijn naam schreef.

Wouters en Warnier
Bij de girls 5-6 jaar kregen weer maar vier deelnemers aan de start. Het was dus uitkijken wie aldaar de meeste durf had om die eerste hindernis aan te vatten. Daar vlot over en de vogel was gaan vliegen. Dit keer was het Nette Vermeiren die de meeste power had. Anouck Verweij volgde op een paar lengtes en Hayleigh Anthoni werd derde.
Miss Julie Vranken liet zien dat zij de girl met power was bij de girls 7-8 jaar. Van start tot finish strak over het parcours gaan en de anderen het nakijken geven. Ze is er vol klaar voor om het WK aan te vatten in Zolder. Sterre Van Gastel werd tweede en Sanne Lumbeeck werd derde.

Vranken Julie 7
Roxanne De Kegel werd de winnares bij de girls 9-10 jaar. Donna Mielczarek en Emma Szekely vervolledigden het podium als twee en drie.
Bij de girls 11-12 jaar kregen we een winst voor Zoe Schaerlaeken. Zij wist Gear 2 win dame Chloe Greenwood achter zich te houden. Nette Coppens en Aiko Gommers streden voor de derde plaats. Maar dit keer was het Nette die iets beter door de laatste bocht kwam en haar het voordeel naar de derde plaats gaf.
Yellisse Van den Broeck was de winning lady bij de girls 13-14 jaar. Van begin tot einde reed zij een strak tempo op haar thuisparcours. Geen enkel plaatsje op het parcours brak haar uit balans.
Er staat ook geen maat op Jone Vangoidsenhoven. Bij de girls 15+ liet zij zien dat zij haar thuisparcours door en door kende. Van start tot finish vol gaan en dat leverde haar de winst op. Marie Hossay en Yentl Nijs vochten voor de tweede en derde plaats. Marie koos een betere laatste lijn uit naar de finish waardoor zij beslag legde op de tweede plaats.
Volgend weekeinde zakt het hele peleton af naar Habay La Neuve waar het eerste luik van de Cup du Wallonie verreden wordt.