Tom Meeusen is klaar voor Vélo Afrique en sluit seizoen af met aangepast stuurlint

Tom Meeusen is klaar voor Vélo Afrique en sluit seizoen af met aangepast stuurlint

Het veldritseizoen loopt stilaan ten einde. De laatste weken waren bewogen voor Tom Meeusen maar de kopman van het Telenet-Fidea Cycling Team sluit zijn veldritseizoen graag af met een ludieke noot. Als peter van Vélo Afrique rijdt Tom de crossen in Middelkerke en Oostmalle met een opvallend stuurlint.

De veldrijders maken zich op voor de laatste veldritten van het seizoen. Voor Tom Meeusen waren de laatste weken bewogen maar al bij al blikt hij tevreden terug op het seizoen. Naar jaarlijkse gewoonte kijkt Tom in deze periode vooral vooruit want van 6 tot 16 maart 2015 bevindt Tom zich in warmere oorden. Daar waar hij de laatste 4 jaren naar Senegal trok met Vélo Afrique, wordt dit jaar voor de eerste keer Kameroen aangedaan. Vélo Afrique is een organisatie die wedijvert voor beter onderwijs in Afrika en hiervoor geld inzamelt door fietstochten te organiseren. Tom Meeusen is al van in het begin peter van deze organisatie.

Stuurlint

Om zijn engagement voor Vélo Afrique nog eens in de kijker te zetten – én Vélo Afrique zelf uiteraard – zal Tom de Superprestige Cross in Middelkerke en de Internationale Sluitingprijs van Oostmalle met een stuurlint rijden met Afrikaanse kleuren. Tom Meeusen: “Het veldritseizoen betekent voor een profrenner toch de nodige stress. Daarom kijk ik eind februari steeds reikhalzend uit naar de 10 dagen die ik in Afrika kan doorbrengen. Ik kan er ontspannen en tegelijkertijd toch nog de conditie onderhouden. Omdat we dit jaar voor de eerste keer naar Kameroen trekken, wilde ik iets speciaals doen. Hopelijk brengt het stuurlint mij wat geluk voor de laatste weken in het veld.” Het stuurlint wordt geleverd door Fizik, vaste partner van het Telenet-Fidea Cycling Team.

Bron: PM