Wout Van Aert wint de GP Stad Eeklo

Wout Van Aert wint de GP Stad Eeklo

Wout Van Aert heeft de GP stad Eeklo gewonnen. De vice-wereldkampioen spurtte sneller dan Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout. Gianni Vermeersch werd vierde, net voor Mathieu van der Poel.
Door de snelle omloop bleven de renners lang samen. Zo deden in de vierde ronde Van Aert, Nys, Pauwels, Jens Adams, Laurens Sweeck, Tim Merlier, Vermeersch, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts en Mathieu van der Poel. Sven Nys moest de rol lossen, na aanvallen van Merlier en Van Aert.

Iets na halfkoers reden Van Aert, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch aan de leiding. Kevin Pauwels kon later aansluiten. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde ging Vanthourenhout solo en kreeg Van Aert en Pauwels mee. Zo moest de spurt uitmaken wie won en die zege was dus voor
Net over halfkoers kregen we met Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch drie leiders. Kevin Pauwels repte zich op zijn eentje naar de leiders. Net voor het ingaan van de voorlaatste ronde trok Michael Vanthourenhout even in de aanval, maar Wout Van Aert en Kevin Pauwels counterden in volle finale. In de sprint met drie was Van Aert duidelijk de sterkste.