Tom Meeusen pakt dubbelslag in Hoogstraten

Tom Meeusen pakt dubbelslag in Hoogstraten

Tom Meeusen pakte dit weekend een dubbelslag. Hij won met lichte voorsprong op Kevin Pauwels en Sven Nys de voorlaatste wedstrijd voor de Superprestige in Hoogstraten. Net als in Lille was Meeusen vanaf het begin heer en meester op sneeuw en ijs.  

Klaas Vantornout was het snelst weg en nam een kleine voorsprong op Sven Nys en  Tom Meeusen.

Nys wisselde dan even later en viel vooraan weg.   Kevin Pauwels en Zdenek Stybar probeerden de kloof te dichten en slaagden daar op het einde van de tweede ronde in om bij de leiders aan te sluiten.

Na een kwartier wedstrijd sloten ook Sven Nys en Sven Vanthourenhout aan, zodat we zes leiders kregen.

Iets voorbij halfkoers telden we elf leiders, nadat ook  ondermeer Albert, Stybar, Dieter Vanthourenhout en de Zwitserse kampioen Tamaracz  aansloten.

Alles bleef samen tot Sven Nys in het laatste kwartier van de koers een bommetje gooide.  Sven Vanthourenhout  stopte af en Meeusen en Pauwels klampten vooraan.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde streden drie renners voor de zege: Sven Nys, Kevin Pauwels en Tom Meeusen. Sven Vanthourenhout moest de rol lossen en volgde iets verderop.

In de laatste ronde kon Meeusen op een heuveltje Nys en Pauwels even ophouden en zo na zaterdag de dubbelslag pakken in Hoogstraten. In de spurt voor de tweede plaats klopte Pauwels Sven Nys in de spurt.Sven Vanthourenhout werd vierde.

In de tussenstand nadert Pauwels tot vier punten van Nys. Volgende week in Middelkerke is de slotmanche van de Superprestige.

De derde hond

Winnaar Tom Meeusen gaf dadelijk toe dat Nys en Pauwels de beste waren vandaag. ‘Ik wilde me vandaag eigenlijk niet moeien in de strijd voor het klassement tussen Nys en Pauwels.  Maar in de laatste ronde keken ze teveel naar mekaar en daar heb ik van geprofiteerd op een bepaald moment.  Ik was niet de beste vandaag, maar misschien wel de slimste,’besloot Meeusen.

Kevin Pauwels had liever gewonnen. ‘Maar tweede is ook goed. Ik heb nu wat puntjes kunnen terug pakken en heb de hoop nog niet opgegeven voor volgende week. Het parcours was zo snel vandaag dat we moeilijk konden wegrijden. Het zal volgende week moeten gebeuren,’zei Pauwels.

Sven Nys nam zijn verantwoordelijkheid als leider van de Superprestige. ‘Het is nu nog één wedstrijd en ik hoef die niet noodzakelijk te winnen. Een derde plaats is ook nog genoeg. Ik wilde vandaag als leider het initiatief nemen. Alleen Kevin Pauwels kon me volgen eigenlijk. Maar ja, als twee honden vechten om één been, gaat de derde (Meeusen) ermee heen.  Nu goed, Middelkerke ligt me wel en ik ga er graag naar toe, ‘vertelde Nys.

Wereldkampioen Niels Albert kwam er vandaag niet aan te pas. ‘Ik had nochtans een goed gevoel. Maar dan viel ik en waren mijn kansen verkeken. Ik heb ook een helse week  achter de rug.  Ik ben een beetje geleefd geworden.  De tijd van feesten en goed presteren zoals vroeger misschien kon, is wel voorbij,’haalde Albert aan.

Top tien:

  1. Tom Meeusen
  2. Kevin Pauwels
  3. Sven Nys
  4. Sven Vanthourenhout
  5. Radomir Simunek
  6. Klaas Vantornout
  7. Zdenek Stybar(Tsj)
  8. Julien Tamaracz(Zwi)
  9. Dieter Vanthourenhout
  10. Thijs Al(Ned)