Tom Meeusen wint voorlaatste GVA-cross in Lille

Tom Meeusen wint voorlaatste GVA-cross in Lille

Tom Meeusen heeft de voorlaatste wedstrijd voor de GVA-trofee gewonnen in Lille. De Telenet-Fidearenner spurtte sneller dan Zdnek Stybar, Kevin Pauwels en Sven Nys. Pauwels behoudt de leiding in deze Trofee, Stybar pakte een paar puntjes terug. 

Dieter Vanthourenhout en Radomir Simunek waren de eerste leiders. Zdenek Stybar  leidde de achtervolging en kon even later ook aansluiten samen met Jim Aernouts en Sven Vanthourenthout. Uiteindelijk kwam het tot een algemene hergroepering die tot halfkoers duurde.

Dan was het de beurt aan ijsspecialist Tom Meeusen om zich te tonen. Sven Vanthourenhout sloot bij hem aan. Kevin Pauwels en Stybar sloten iets later bij de leiders aan.

Op enkele ronden van het einde kwam Vanthourenhout alleen op kop. Sven Nys liet het gat vallen voor zijn ploegmaat. Vanthourenhout leek op weg naar de zege, maar slipte weg op de harde  bevroren ondergrond en alles kon opnieuw beginnen.

In de slotronde kregen we vijf renners die voor de zege streden met ondermeer Meeusen, Pauwels, Stybar, Nys en Albert. Meeusen kwam het snelst uit de bocht. Hij was snelller dan Stybar en Pauwels. Nys werd vierde, Albert vijfde. Met nog één wedstrijd voor de GVA-trofee te gaan in Oostmalle, heeft Pauwels nu twaalf punten voorsprong op Stybar in de tussenstand.

Bij de beloften pakte Wietse Bosmans zijn revanche voor het WK door wereldkampioen Lars Van der Haar te kloppen. Yorben Van Tichelt rekende ook af met wereldkampioen Mathieu Vander poel bij de junioren. De wereldkampioenen verloren,  maar Marianne Vos was een uitzondering. Zij was de beste bij de vrouwen.