Tom Meeusen wint Superprestigecross in Middelkerke. Sven Nys is eindwinnaar

Tom Meeusen wint Superprestigecross in Middelkerke. Sven Nys is eindwinnaar

ava

Tom Meeusen heeft de laatste wedstrijd van de Superprestige in Middelkerke gewonnen. Hij klopte Kevin Pauwels en Sven Nys. Door de zevende plaats van Niels Albert, werd Nys in extremis ook nog eindwinnaar van de Superprestige en dit voor de dertiende keer in zijn carrière.

Het waren Meeusen en Pauwels die wedstrijd maakten. Lars Van der Haar speelde lange tijd mee voor de derde plaats. Maar de Nederlander moest in de laatste ronde Sven Nys laten voorgaan.

Uiteindelijk trok Tom Meeusen aan het langste eind en werd beloond voor zijn goede conditie van de laatste weken. Pauwels moest vrede nemen met de tweede plaats. Nys werd dus derde voor een sterke Van der Haar. Vantornout werd vijfde voor Van Amerongen.

Maar alle aandacht ging eerder naar de eindzege in de Superprestige. Nys moest vier punten ophalen om Albert nog van zijn eerste eindzege in dit regelmatigheidscriterium te houden. Door de derde plaats van de Belgische kampioen en de zevende van Albert kwamen beiden op hetzelfde aantal punten in de eindstand.

Nys had vier dagzeges op zak gestoken en dat gaf uiteindelijk de doorslag. Zo kreeg de laatste Superprestigeveldrit nog een verrassende wending.