NODRUGS sportswear wordt hoofdsponsor MTB KIDS CHALLENGE

NODRUGS sportswear wordt hoofdsponsor MTB KIDS CHALLENGE

ava

NoDrugs Sportswear is al jaren actief als producent van sportkleding voor verschillende teams. Dit seizoen worden ze hoofdsponsor van de MTB Kids Challenge. Met deze samenwerking willen ze ondermeer actief meewerken om de groei van de mountainbikesport in België te ondersteunen.

De samenwerking komt er op de valreep van het nieuwe seizoen. “Er waren al langer gesprekken aan de gang”, aldus Stefan Van Ouytsel van NODRUGS, “maar deze samenwerking gaat verder dan het leveren van enkele truien of doneren van geld. Ze vergt een enorm commitment van onze firma en van onze medewerkers. Bovendien moesten we het vertrouwen krijgen van iedereen binnen Wielerbond Vlaanderen zodat we de samenwerking de volgende jaren stap voor stap kunnen uitbouwen en actief meewerken aan de groei van de mountainbike sport in België.”

Nadat André Coppers omwille van gezondheidsredenen besloot om een stap terug te zetten, ging Wielerbond Vlaanderen op zoek naar partners die hen konden ondersteunen om de Kids Challenge verder uit te bouwen.

Tijdens die zoektocht is gebleken dat de visie op jeugd en mountainbike van Wielerbond Vlaanderen en NODRUGS vrijwel gelijk lopen waardoor beide partijen snel op zoek gingen naar de concrete invulling van de samenwerking. NODRUGS ondersteunt als wielerkleding merk al sinds het ontstaan de fietsende jeugd, getuige hun samenwerking met mountainbike scholen en jongerenteams.

Wielerbond Vlaanderen blijft uiteraard de drijvende kracht achter de Kids Challenge en zorgt voor de afhandeling van de inschrijvingen, de registratie, de controle van het parcours en alle andere wedstrijd gerelateerde zaken. NODRUGS sportswear en de moederfirma Sportune, werken actief aan de uitstraling van het evenement.

Het eerste jaar wordt een leerjaar voor beide partijen, vooral ook omdat André Coppers zodanig bezield was door de Challenge dat hij bijzonder veel én fantastisch werk verrichte in zijn eentje. Dat werk wordt nu door verschillende mensen opgevangen. Gelukkig hebben de meeste organiserende clubs al de nodige ervaring met het inrichten van Kids Challenges waardoor we er gerust in zijn dat dit regelmatigheidscriterium haar status als ‘springplank’ voor jong mountainbike talent zal bevestigen.

Bron: PM