Tom Pidcock demonstreert superieur bij de junioren op WK Bieles

Tom Pidcock demonstreert superieur bij de junioren op WK Bieles

Tom Pidcock heeft met veel allure en suprematie de wereldtitel gepakt bij de junioren. De Brit versloeg zijn landgenoten Tulett en Turner. Een volledig Brits podium dus, ongezien.

Aanvankelijk leek Kielich nog medaillekansen te hebben. Hij schoof in het begin goed met de Fransman Bonsergent. Hij reed een ronde in tweede positie. Maar in de tweede ronde kwam hij spijtig genoeg ten val, zijn ketting liep af en hierdoor  verloor hij wat plaatsen.

In die tweede ronde nam Pidcock resoluut de leiding over. De rest werd gedoemd voor de ereplaatsen te strijden.

Een ronde later kregen we drie Britten in de top drie met Pidcock, Tulett en Turner. Een situatie die onveranderd zou blijven. Jelle Camps reed als zesde en eerste Belg. Kielich was zevende.

Bij het ingaan van de laatste ronde waren de posities vooraan ongewijzigd. De Zwitser Rouiler reed als vierde voor de Fransman Benoist en onze landgenoten Camps en Kielich. Toon Vandebosch was achtste voor Markl en Stephenson.

Een historische top drie dus voor de Britten met wereldkampioen Pidcock en het zilver voor Tulette en brons voor Turner. Onze landgenoten moesten zich met de ereplaatsen tevreden stellen.

Wereldkampioen Tom Pidcock was uiteraard zeer tevreden. ‘In laatste instantie heb ik nog mijn banden gewisseld en naar slicks gegaan. Ik was sterk, maar moest voorzichtig zijn op dit parcours. Ik ben zeer emotioneel. Met drie Britten op het podium schrijven we  vandaag geschiedenis.’

Timo Kielich zag zijn medaillekansen in rook opgaan in de tweede ronde na een val en aflopende ketting. ‘Het zag er goed uit voor mij voor een medaille. Ik denk wel dat het erin zat, ik had goede benen. Ik kon goed mee in het begin. Maar misschien nam ik teveel risico’s. Normaal ligt het me wel, maar het was overal glad. Ik viel en moest mijn ketting opleggen en toen was het voorbij,’vertelde Kielich.

Uitslag:

 1. Tom Pidcock(GB)
 2. DanielTulett(GB)
 3. Ben Turner
 4. Loris Rouiller(Zwi)
 5. Antoine Benoist(Fra)
 6. Jelle Camps
 7. Timo Kielich
 8. Toon Vandebosch
 9. Denzel Stephenson(USA)
 10. Niklas Markl(Dui)
 11. Ryan Camp(NL)

14. Yentl Bekaert(Bel)

63. Florian Vermeersch(Bel)

Foto’s: Sporza tv en Marc Bluys