Offroad met Tom over de drukke Kerstperiode

Offroad met Tom over de drukke Kerstperiode

Tom Vannoppen analyseert de voorbije wedstrijden en blikt vooruit op het komende weekend met de terugkeer van Wout van Aert. Ook de komende drukke Kerstperiode komt aan bod.

Eigenlijk vrees ik er een beetje voor of Wout dit weekend er al terug gaat staan. Wout is op stage geweest met zijn gedachten al bij de voorjaarsklassiekers. Hij heeft daar vooral lange duurtrainingen gedaan en minder de echte explosieve crosstrainingen en laat dat nu juist Matthieu zijn sterkte zijn.Het voordeel is wel dat er nu veel crossen aankomen, en Wout daar zijn cross achterstand kan inhalen om top te zijn tegen de kampioenschappen. 

Wat onze ploeg betreft kunnen we tevreden zijn. Zij hebben net als de meeste een stage gedaan in de Spaanse zon en vorig weekend al direct laten zien dat ze die stage goed verwerkt hebben.Yannick Peeters die zaterdag knap derde werd in Essen en zondag de puntjes op de i zette door met grote overmacht te winnen in Overijse. Ook Jens Adams was zondag terug super. Na een zware val in begin van de wedstrijd kon hijtoch mooi terug vechten naar een vierde plaats. Zonder die val had er zeker een podiumplaats ingezeten.

De drukke kerstperiode komt eraan  na de crossen van dit weekend. Ik was wel iemand die naar de drukke kerstperiode piekte. Begin december nog enkele lange duurtrainingen doen en dan vanaf Overijse moest de conditie top zijn.Want wie niet helemaal top begint aan de kerstperiode komt er zeker slecht uit. Ik bekeek de kerstperiode een beetje als een kleine rittenkoers rijden. Heel veel rijden maar niet iedere cross je helemaal leeg rijden. Want het doel bleef toch altijd de kampioenschappen. Maar dat is in deze tijd niet meer zo simpel. Iedere wedstrijd komt rechtstreeks op tv en de sponsors verwachten veel van hun renners.En als er dan is een cross is waar geen Mathieu of Wout start, wil je toch volle bak gaan om die overwinning te pakken. 

 

Tom