Offroad met Tom over de kampioenschappen en versterking in zijn team

Offroad met Tom over de kampioenschappen en versterking in zijn team
Tom Vannoppen blikt in zijn column vooruit op de komende kampioenschappen en over mogelijke versterking van zijn team Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, waar hij sportdirecteur is.
De meeste renners hebben een stage achter de rug. Voor sommige renners is zo’n stage zeker belangrijk, niet alleen om de conditie nog echt te verbeteren maar vooral om de batterijen terug een beetje op te laden. Zeker als je het weer hier ziet van de laatste weken, weinig of geen zon. Dan kan even fietsen in het zonnetje zeker deugd doen zowel fysiek als mentaal. Anderzijds is de kans om ziek te worden weer veel groter bij terugkomst. Dus ik blijf erbij: voor de ene is het goed voor de andere niet. Maar dat moeten de renners zelf ondervinden.
Volgend weekend staat het BK op het programma. Onze renner Rob Peeters is er nog op gebrand om zijn carrière in schoonheid af te sluiten en waar kan hij dat beter doen dan in Koksijde. Net zoals Zolder voor mij steeds een speciale cross is, zal Koksijde dit voor Rob zijn, na zijn zilveren medaille op het WK in 2012.
Ikzelf had een beetje een haat liefde verhouding met het BK.  Bij de jeugd heb ik enkele keren mee op het podium mogen staan. Maar bij de profs heeft heb ik toch enkele jaren moeten wachten op een medaille. En het is me ook maar 1 keer gelukt in Wachtebeke. Denk vooral dat dit kwam door mijn focus te leggen op het WK, en daarom veel koerste in de drukke kerstperiode en niet fris genoeg aan de start stond van een BK.
Momenteel zijn er ook verregaande gesprekken aan de gang met de gebroeders Sweeck om ons team te versterken. En dat er interesse is van beide kanten, is heel fijn om te horen natuurlijk Het zou ons team ineens terug op de kaart kunnen zetten. We staan dan wel aan de leiding in de superprestige en wereldbeker met onze jeugdrenners.
Maar we moeten eerlijk zijn, onze profs rijden te weinig in beeld en hopen dit probleem met Laurens op te vangen. 
Tom