Toon Aerts klopt Tom Meeusen in de sprint in Leuven

Toon Aerts klopt Tom Meeusen in de sprint in Leuven

Toon Aerts heeft de voorlaatste wedstrijd in de Soudal Classic in Leuven op zijn naam geschreven. Hij klopte Tom Meeusen in de sprint. Als derde mocht Toon’s ploegmaat Lars van der Haar mee op het podium.

Leuven gaf dit jaar een mooi beeld van veldrijden. In de eerste ronde hadden we al een mooie kopgroep met daarbij jaja… Toon Aerts die mooi voorin zat. Michael Vanthourenhout, Lars Van der Haar en Tom Meeusen ook voorin te vinden. Het was dan de ene dan de andere die het tempo bepaalde.

Maar wat gebeurde er in de tweede ronde : Toon Aerts kwam in de problemen en moest voorin wat plaatsen lossen. Michael Vanthourenhout zag het gebeuren en wilde de eerste demarrage plaatsen. Maar dat was buiten de wil van Lars Van der Haar gerekend. Die haalde Michael Vanthourenhout bij en het tempo voorin viel stil. Hierdoor konden uit de achtergrond opnieuw jongens komen aansluiten waaronder Tom Meeusen en Jim Aernouts. Ook Toon Aerts kon zijn wagonnetje terug aanpikken.

Maar het onheil loerde weer om de hoek. Toon Aerts werd aan de kant gezet met een schoen die los was komen te zitten. Opnieuw moest hij wat achterstand proberen goed te maken. Hij panikeerde niet en schoof geleidelijk op. De volgende die met pech af te rekenen was : was Laurens Sweeck. Hij wou zijn bommetje gooien met aan de start/finish te demarreren maar door de kracht op zijn ketting te zetten brak deze doormidden en was het over voor Laurens Sweeck.

Het bleef even stil voorin tot de voorlaatste ronde dat Jim Aernouts zijn ritme bepaald de kopgroep ingooide. Iedereen was verrast alleen Tom Meeusen volgde hem. Lars Van der Haar en toon Aerts hielden de benen stil en daardoor werd Michael Vanthourenhout even kwaad. Hij vond dat zijn medevluchters hun verantwoordelijkheid moesten nemen maar helaas voor hem deden ze het niet.

Meeusen kreeg het gat niet volledig dicht en Toon Aerts zag het gebeuren. Toen waagde hij zijn kans en dat loonde. Het leek op een sprint te komen tussen Toon Aerts en Tom Meeusen maar de laatste had al een zeer sterke wedstrijd gereden en op het vals plat naar boven kwam hij net te kort om de Belgische Kampioen Toon Aerts van de winst te houden.

Hierdoor kon Toon Aerts naar zijn zevende overwinning van zijn seizoen rijden.

Foto: Bart Knops