Denise Betsema wint in Leuven

Denise Betsema wint in Leuven

Denise Betsema heeft haar veertiende zege behaald in Leuven. Ze haalde het voor Loes Sels en Europees kampioene Annemarie Worst.

Denise Betsema wou haar seizoen in schoonheid afsluiten. Ze wilde haar teller nog wat aandikken met de twee wedstrijden (Leuven en Oostmalle) nog op haar palmares bij te schrijven. Wonderwel lukte het haar in Leuven om de winst naar zich toe te halen.

Bij de grote afwezigen waren de wereldkampioene Sanne Cant die door ziekte moest forfait geven. Daardoor lagen alle kaarten open voor Betsema om haar nog eens in de kijker te rijden. Ellen Van Loy en Loes Sels waren de Belgische dames die voorin mooi meededen voor de ereplaatsen. Maar uiteindelijk moest Ellen Van Loy haar inspanningen bekopen en viel ze terug in haar wedstrijd. Loes Sels kon mooi mee gaan en kon naar de derde plaats toe rijden. De tweede plaats was voor de Europese Kampioene Annemarie Worst.

Denise Betsema heeft de eindeseizoenscross in Leuven op haar palmares gezet. In afwezigheid van wereldkampioene Sanne Cant reed de Nederlandse solo naar de overwinning. Loes Sels en Annemarie Worst klommen mee op het podium.

Al was bij het begin van de wedstrijd niet duidelijk of Denise Betsema wel zou kunnen meedingen voor de ereplaatsen. Ze miste haar start compleet en moest aan een helse inhaaljacht beginnen. Na twee ronden zag de wedstrijd er heel anders uit. De inspanningen van Annemarie Worst, Ellen Van Loy en Loes Sels werden gecounterd door Denise Betsema.

Lag duurde het niet of de eerste dames moesten lossen. Dit keer waren het Ellen Van Loy die haar snelle start moest bekopen maar ook de Europese Kampioene kwam in de problemen op deze technische omloop. Loes Sels koos voor het wiel van Denise Betsema en schoof zo mee op in haar wedstrijd.

Loes Sels had even uitzicht om mee te kunnen doen voor de winst in Leuven maar Betsema toonde haar de betere en pakte in Leuven haar 14e zege van haar seizoen.

Bij de junioren won Thibau Nys.

Foto: Marc Bluys