Toon Jacobs versterkt zijn voorsprong in het klassement van de Topcompetitie BMX

Toon Jacobs versterkt zijn voorsprong in het klassement van de Topcompetitie BMX

ava

Het parcours van Ravels lag  er goed bij dankzij de inspanningen van de club. Het is ondanks de voorspelde regenbuien toch wel bijna een hele dag door gebleven. Tijdens de finales van blok 2 vielen er dan wel enkele druppels.

Thomas Cools was bij de Cruisers -30 jaar vandaag de snelste, Junny Bregita alias Eightball uit Nederland won bij de Cruisers 30+. Kjelle Poets was bij de Girls 5-7 jaar de snelste, Marthe Goossens was dat bij de Girls 8-9 en Yentl Nijs bij de Girls 10-11.

Dieter Brouns ( B 5-6 ), Wannes Magdelijns ( 7 ), Joeni  Van Reusel ( 8 ), Siebe Deweirdt ( 9 ) en  Wout Geukens ( 10 ) winnen bij de Boys in blok 1.

Bij de Girls 12-14 is het de Nederlandse Merel Smulders die als eerste over de finish reed. Tori Van De Perre won bij de Girls 15+. Pjotr Paeshuyse won bij de Boys 11. De andere winnaars waren Brett Jacobs ( 12 ), Ruben Gommers ( 13 ), De Nederlander en Europees kampioen Harrie Lavreysen ( 14 ), Joffrey Wouters ( 15 ), de Nederlander Jordi Schippers, Glenn Van Ginneken ( 17+ ) en Benoit Dupont bij de Masters 30+.

Toon Jacobs won bij de Junior-Elite na een spannende finale. De Nederlanders Kevin Sprengers werd 2de en de 3de plaats was voor Olivier De Gueldre. Toon versterkt met zijn overwinning van vandaag zijn 1ste plaats in het tussenklassement. Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan namelijk Blegny en Zolder.

Bensch Chantal