Meteen prijs voor Young Telenet

Meteen prijs voor Young Telenet

ava

Het was een succesvol ‘eerste weekend’ voor Young Telenet. Het opleidingsteam van Telenet-Fidea wist maar liefst vier podiumplaatsen te bezetten tijdens de vierde manche van de Concap-Cup in Wiekevorst.

Bij de elite zonder contract en beloften klopte de Nederlander Corné van Kessel in een spannende sprint Geert Wellens. De belofte van Telenet-Fidea had samen met Wellens en Kevin Cant de concurrentie vlot achtergelaten. Ook voor Cant ging het in de laatste ronden te snel en moest de rol lossen.

Corné van Kessel probeerde Geert Wellens nog los te rijden, maar de jongere broer van Bart Wellens bleef aanklampen. In de spurt moest hij uiteindelijk toch de duimen leggen voor de Nederlander.

“Ik reed de hele cross tegen mijn limiet,” vertelde Corné van Kessel aan de meet. “Na twintig minuten kwam ik mezelf daardoor een eerste keer tegen, maar in het wiel kon ik herstellen. Dat voluit gaan was de bedoeling vanaf de start: ik wilde achteraf absoluut weten hoever ik conditioneel zou staan.”

“Ondanks mijn overwinning ben ik niet honderd procent tevreden. Demarreren was nooit een probleem, maar ik slaagde er niet in van het tempo dat ik daarmee aannam heel hoog te houden. Dat zal er de komende weken nog moeten bijkomen.”

Daan Soete sterkste bij junioren

Ook Telenet-Fidea-renner Daan Soete mocht zondag juichen. Soete versloeg Daan Hoeyberghs in de sprint. De twee hadden de snelste start gemaakt en kregen wat later in de wedstrijd het gezelschap van eerstejaars Quinten Hermans die uiteindelijk derde werd.

“Ik ben blij met deze zege,” vertelde Soete. “Ik kreeg ze immers niet op een presenteerblaadje. Achteraf gezien reed ik te veel op kop, maar het liep goed af. Ik had gelukkig snel begrepen dat ik net voor de finish als eerste door de beek moest. In dat geval kon ik van op kop de spurt inzetten. Toen dat lukte, kwam het erop aan van niet stil te vallen waar ik in slaagde.”

Tweede plaats voor ploegleidster Nicolle De Bie-Leyten 

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Ellen Van Looy. Zij was tussen de junioren sneller dan de ploegleidster van het Telenet-Fidea damesteam Nicolle De Bie-Leyten .

Brecht Toelen