Toon Vandebosch en Loris Rouiller blikken vooruit op hun WK

Toon Vandebosch en Loris Rouiller blikken vooruit op hun WK

Naast Sanne Cant bij de dames elite vaardigt IKO Enertherm-Beobank met Toon Vandebosch en Loris Rouiller ook twee junioren af voor het wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles. En beiden mikken op een dichte ereplaats.

Zondag in Hoogerheide stak Vandebosch nog de eindstand in de Wereldbeker op zak, maar de crosser uit Westmalle beseft dat de tegenstand zaterdag niet mals zal zijn. “De Fransen zullen heel goed zijn en dan is er natuurlijk topfavoriet Pidcock. Al ben ik benieuwd hoe hij op zo’n technisch parcours uit de voeten kan.”

Vandebosch hoopt zich uiteindelijk bij de eerste vijf te nestelen. “Dan ben ik tevreden”, klinkt het. “Hoewel ik lichtjes ziek ben momenteel, voel ik me wel heel erg fit. Het technische rondje spreekt in mijn voordeel. Ik kijk er in ieder geval naar uit, zonder stress. Een goeie start zal heel belangrijk zijn, want plaatsen goedmaken is op deze omloop niet evident. Of we als Belgen voor elkaar kunnen rijden? Ook dat is niet vanzelfsprekend. Het is vooral belangrijk dat we niet tégen elkaar rijden.”

Ook eerstejaarsjunior Rouiller hoopt op zijn beurt de top vijf te benaderen. Geen naïeve droom gezien zijn zesde plaats in Fiuggi en twaalfde stek in Hoogerheide. “Top vijf is het doel, maar dat is bijzonder ambitieus. Dan moet alles, maar ook echt alles meezitten”, aldus de Zwitserse juniorenkampioen. “Ik voelde mij in Italië heel sterk, zesde was een goed resultaat, maar zonder de vele fouten die ik daar maakte zat er meer in. Daar ben ik zeker van.”

“Ook in Hoogerheide zat er misschien meer in, want bij de start had ik kettingproblemen en reed ik ook nog eens lek. Maar ik had echt het gevoel dat ik kon meedoen voor de top vijf. Met dat in het achterhoofd is mijn doel niet helemaal onmogelijk. Maar als eerstejaars heb ik niet al te veel druk, dat ligt voor sommigen wel anders, denk ik. Ik kan zeker verrassen in Bieles.”

Het startschot voor het junioren-WK klinkt zaterdag om 11u.

Bron: IKO Enertherm-Beobank