Laurens Sweeck staat fris aan de start van het WK

Laurens Sweeck staat fris aan de start van het WK

Vrijdagochtend stond Laurens Sweeck samen met de Belgische selectie de pers te woord in Luxemburg. “Ik ben genezen en sta zondag fris aan de start”, blikt de crosser uit Schriek vooruit op het WK.

De WK-voorbereiding van Sweeck verliep niet helemaal vlekkeloos. “Zondag had ik lichte koorts waardoor ik Hoogerheide moest laten schieten. Maar de conditie is zeker niet slecht. Ik heb deze week niet meer te hard getraind. Enkel lichtjes achter de brommer. Ik heb het gevoel dat ik fris aan de start zal staan.”

Of Sweeck aan het podium denkt? “Ik zal mezelf zeker niet verbazen als ik zondag bij de eerste drie eindig. Ik heb dit seizoen al bewezen dat ik dat kan. Maar ik pin mezelf niet vast op die podiumambitie. Als ik top vijf realiseer, zal ik zeker geen slecht WK hebben gereden. Druk voel ik niet. Vorig jaar in eigen land leefde het WK iets harder. Maar dat is logisch zo dicht bij huis. Ik leef nu ontspannen toe naar zondag.”

Naast Laurens staat ook Julien Taramarcaz aan de start van het WK. “Ik hoop mij vooral te amuseren op de fiets”, aldus Taramarcaz. “Ik beleef een baalseizoen en van druk is zondag geen enkele sprake.”

PM: Era-Circus

Foto: Bart Knops