Top-BK van Laura Verdonschot wordt beloond met profcontract

Top-BK van Laura Verdonschot wordt beloond met profcontract

Ze vervoegde ons team als semiprof, maar na amper twee wedstrijden wordt dat al een volwaardig profcontract: het geweldige BK van Laura Verdonschot werd meteen beloond door onze manager Jurgen Mettepenningen.

Vijfde in Baal in het spoor van de toppers en nadien een BK om U tegen te zeggen waarin ze tot enkele hectometers voor de finish achtvoudig kampioene Sanne Cant het leven moeilijk maakte: Laura Verdonschot heeft haar start voor ons team niet gemist. Amper 20 jaar oud en dus de vrouw voor de toekomst, zo concludeerde Jurgen Mettepenningen terecht. En dus werd Laura op de correcte manier beloond: daags na het BK werd ze wakker als prof. Al zeker tot eind 2019 rijdt ze in onze dienst. “Dromen komen uit. Bedankt Marlux – Napoleon Games en Jurgen Mettepenningen!”: Laura spaarde haar dankwoorden niet op de sociale media.

De enorme evolutie die de hoogblonde Limburgse deze winter maakt, komt er uiteraard niet zomaar. Hij is het gevolg van heel hard werk, zo vertelde ze na haar top-BK waaraan ze naast zilver bij de elites ook goud en de tricolore bij de beloftes overhield: “Ik heb heel hard gewerkt op training, ik schrapte sinds deze zomer samen met een voedingsconsulent in mijn voeding en ik werd mentaal een stuk sterker. Ik ben blij met waar ik sta en ik kijk uit naar de belangrijke crossen die nog komen. Mensen zien mij nu als favoriete voor het WK voor beloftes, maar sinds mijn ontgoochelend EK besef ik wel dat de concurrentie daar ook snel zal rijden.”

Bron : Marlux Napoleon Games – Laura Verdonschot

Publicatie : Nancy Aerts

Foto : Marc Bluys