Yannick Peeters pakt derde plek in Oostende

Yannick Peeters pakt derde plek in Oostende

Yannick Peeters heeft Pauwels Sauzen-Vastgoedservice een tweede medaille op de nationale kampioenschappen bezorgd. De veldrijder uit Mol reed aan het strand van Oostende na een bloedstollende strijd naar verdiend brons.

Door de mist aan de Belgische kust was de Noordzee niet te zien, maar de renners zorgden meteen voor spektakel op het strand en de Wellington Hippodroom. Yannick dook mee in het spoor van Europees kampioen Quinten Hermans, die de snelste start nam.

Na de openingsronde had zich een leiderstrio gevormd: Yannick, Quinten Hermans en Nicolas Cleppe. Yannick was de enige van het drietal die iedere ronde de materiaalpost opzocht en moest zijn kompanen laten gaan.

Schuiver

Na een schuiver belandde de zoon van Wilfried even in vierde positie, maar knokte zich alsnog terug en liet uittredend Belgisch kampioen Thijs Aerts al snel terug ter plaatse. De verrassende Jonas Degroote kwam in de slotfase nog opzetten, maar kon de bronzen plak van Yannick niet meer bedreigen. Voorin verzekerde Hermans zich van de Belgische titel, Cleppe pakte zilver.

“Dit is de bekroning van het harde werk”, reageerde Yannick. “Ik vond hier een parcours dat me wel lag. De voorbije weken kregen we altijd snelle omlopen voor de wielen geschoven, vandaag lag het er lastig bij en dan eindigt iedereen op zijn plaats. Derde was het hoogst haalbare.”

“Bevestiging van goede vorm”

Yannick was in de eerste rondes de enige crosser die twee keer de materiaalpost indook. “Na de verkenning wist ik niet goed welk profiel ik moest kiezen. Op het strand moest ik een licht profiel steken, in de wei had je een crossprofiel nodig. Ik kon niet goed kiezen en besloot dan maar om iedere halve ronde te wisselen. Toen iedereen op zijn plaats zat, heb ik op hetzelfde profiel verder gereden.”

Voor Yannick is zijn bronzen medaille de bevestiging van zijn goede vorm. “In Namen heb ik al bewezen dat ik goed ben op een lastig parcours. Op die snelle omlopen is het wat moeilijker om op je plaats te eindigen. Iedereen kan snel rijden, maar ik kan niet vijf per uur rapper rijden dan iemand anders.”

Voor de volledigheid geven we nog mee dat Jelle Schuermans als negende finishte. Ook Jarno Liessens (in het shirt van Acrog-Balen BC) werd verdienstelijk 15de.

Bron : Pauwels Sauzen – vastgoedservice PB

Publicatie : Nancy Aerts