Topcompetitie 4 in Dessel 2011

Topcompetitie 4 in Dessel 2011

Zaterdag 28 en zondag 29 mei 2011 zakte heel wat toprijders van binnen- en buitenland af naar het Joël Smets BMX Circuit in Dessel.

Hier werd de vierde manche van de topcompetitie verreden. Bij de Elites was het uitkijken naar Toon Jacobs die aan het uitkijken was naar zijn eerste overwinning in deze klasse. Bij de elites vrouwen was het uitkijken naar Shana Smets. Zij staan beiden aan de leiding in dit klassement. Dus alle troeven werden uitgespeeld om deze positie te behouden.

De zondag begon met spannende reeksen in alle klasses. De toeschouwers kregen prachtige manoeuvres te zien en een hoogstand in het BMX rijden. Iedereen deed zijn uiterste best om zo goed mogelijk te scoren en zo op te schuiven naar de top van het Klassement.

Alle finales werden bijna overschaduwd met heel wat valpartijen. Meestal wel zonder al te veel ergst maar toch de veer was voor die piloten dan wel gebroken voor die wedstrijd. Toch kregen wij de Elites Mens een hoogstand te zien. Toon Jacobs reed de ziel uit zijn lijf en werd uiteindelijk beloond met de eerste overwinning van de topcompetitie.

En of hij er blij mee was, bewees zijn reactie na het overschrijden van de finish lijn. De vreugde en het geluk was duidelijk op zijn gezicht te lezen. Maar hij heeft er dan ook prachtig voor gestreden om deze eerste overwinning binnen te rapen. Dat smaakt naar nog.

De volgende wedstrijd die op het programma staat is de 8 wedstrijd van het Europees Kampioenschap in Zwitserland – Winterthur. Hopelijk kunnen onze Belgische rijders aldaar een prachtige prestatie neerzetten.

Voor de andere rijders is er het volgende weekeinde een rustmoment. Even terug de batterijen opladen voor het tweede deel van het seizoen af te werken. Zij komen terug aan de start op 12 juni 2011 op het BMX Circuit in Wilrijk. Allen daarheen zou ik zo zeggen.

 

N.A.