Nevenreeksen Belgacom Belgian MTB GP

Nevenreeksen Belgacom Belgian MTB GP

In het Energy Park in Averbode vond de tweede manche van de Belgacon Belgian GP MTB plaats. Vooral de eliterenners starten omstreeks 16 uur, reden de nieuwelingen, junioren, dames, fun en masters hun wedstrijdenGianni Van Doninck won met voorsprong bij de nieuwelingen. De zoon van veldrijder Jan Van Doninck reed in de aanvangsronden samen met Bram Cools en de Nederlander Rik Jansen aan de leiding. Bij het ingaan van de derde ronde koos Van Doninck definitief het hazenpad. Hij won voor Rik Jansen en Bram Cools.

Bij de dames jeugd ging de zege naar de NederlandseBritt Van den Bogaert voor haar landgenote Annemarie Worst en Sophie Van Berswordt.

Tom Discart was de beste bij de fun B en Robin Porters bij de fun A.

Bij de junioren maakten Didier Bats en Laurens Sweeck de wedstrijd. Beiden waren aan elkaar gewaagd. Ze bleven samen tot in de laatste ronde. In de spurt haalde Laurens Sweeck het van Didier Bats. Jens Vandekinderen werd derde.

Bij de masters 2 reed Ronny Geerts van start tot aankomst aan de leiding. Guido Verhaegen werd tweede en Bart Feyaerts derde.

Gerrit Delfosse was haalde het vlot bij de masters 1. Filip Thijs legde beslag op de tweede plaats voor Peter Verstraete.

Joyce Van der Beken was de snelste bij de dames. Zij versloeg Reza Hornes-Ravenstijn en de Australische Katherine O’Shea.

Jan Versteynen en Gerty Vinckx

17 mei 2012