Topcompetitie in Keerbergen op 22 september 2013

Topcompetitie in Keerbergen op 22 september 2013

ava

Heel wat rijders zakten af naar de BMX track Sven Nys in Keerbergen om hun wedstrijd te rijden meetellende voor de Topcompetitie 2013. Bij de girls 15 + ging de overwinning naar Marie Hossay en bij de junior elites was het Lauren Stevens die zegevierde.

 

Keerbergen was dit weekeinde The place to be voor de topcompetitie. Bij de cruisers girls kregen we een mooie dagzege voor Angie Vandeput. Het ganse seizoen domineert zij deze categorie. Lieze Crauwels en Joni Mondelaers deden er alles aan om mee in het wiel te gaan van Angie Vandeput. Als tweede mocht Lieze Crauwels genoteerd worden.

Weinig deelnemers bij de cruisers – 16 jaar. Maar niet te min een mooie strijd voor de ereplaatsen. Jordi Goovaerts maakte een goede start en wist het parcours vlekkeloos af te werken wat hem de zege bezorgde. Jarmo Forrest ging goed mee naar de laatste lijn maar daar maakte hij een foutje. Weg was de overwinning. Derde plaats was Jonas Ruyters.

Gordon Martin liet zien hoe het moest bij de cruisers 17-29 jaar. Hij nam het heft in handen en legde een strak tempo op. De concurrenten Bram Joossens en Yergon Vaes deden er alles aan om dicht te naderen maar mochten tevreden zijn met de tweede en de derde plaats.

Cruisers 30+ kregen we een machtige Sammy De Schepper in de finale te zien. Een bliksemstart en weinig fouten gaven hem de eindzege. Alain Deschagt had de reeksen op zijn naam geschreven en was dus een laureaat voor de eindzege. Toch moest hij tevreden zijn met zijn tweede plaats. Derde plaats was voor Tonny Strobbe.

Bij de kleinste dames maar vijf deelnemers achter het starthekken. Al het ganse jaar domineert Julie Vranken deze categorie. Hier in Keerbergen was dit niet anders. De kersverse Limburgse Kampioene Kaylani Bartels blijft de eeuwige tweede en Sterre Van Gastel was mooi derde.

Girls 7-8 jaar : Roxanne De Kegel laat zien dat zij de beste is in deze categorie. Van begin tot einde de touwtjes strak in handen en de zege is binnen. Lisa Conings en Emma Szekely vochten tot de laatste meters om de dichte ereplaatsen. Eerstgenoemde naderde de finish als tweede.

De wereldkampioene Kjelle Poets doet haar titel ere aan. In de categorie van de girls 9-10 jaar toont zij week na week dat zij de beste van het moment is. Achter haar vochten de zusjes Gommers voor de tweede en de derde plaats. Het is uiteindelijk Aiko die tweede werd omdat zij op de derde lijn een paar bergjes al jumpend overging. Dat resulteerde in een paar meters voorsprong.

Bij de boys 5-6 jaar kregen we een sterkrijdende Rune Smets te zien. Hij wou de mindere prestatie van Blegny een paar weken geleden rechtzetten. En dat deed hij ook. Ook al kreeg hij in de finale nog af te rekenen met het feit dat hij van de trappers ging. Toch kon hem dat niet tegenhouden om de dagzege naar zich toe te trekken. De tweede plaats ging naar zijn clubgenoot Dries Brouns die zijn mama daar een mooi verjaardagsgeschenk cadeau deed met deze tweede plaats. Brend Van Aerschot die zich super in zijn nopjes voelde op de track in Keerbergen werd derde.

Bij de boys 7 jaar was het de Limburgse Kampioen Neo Tielens die de zege op zijn naam schreef. Hij mocht het duel uitvechten met Niels Appermont. De derde plaats was voor Stef Lippens.

Tjorven Mertens jumpte van de ene hindernis naar de anderen en met gemak kon hij de zege op zijn naam schrijven. Matisse Geraerts rijdende voor de BMX Club Circuit Zolder werd tweede en de derde plaats was voor Mike Uytterhoeve.

Bij de boys 9 jaar ging de overwinning naar Wannes Magdalijns. Hij was sneller op de omloop in Keerbergen dan Seppe Laenen en Toon Rosiers. Seppe was na afloop teleurgesteld in zijn finale. Toon Rosiers die na enige afwezigheid terug in het peleton zat was tevreden met zijn derde plaats.

Bij de boys 10 jaar ging het tussen Wannes Mariën – Didi Van Tiggelt en Dees Dewitte. Deze mannen strijden week na week tegen elkaar. Hier in Keerbergen was het Mariën die dagzege op zijn naam schreef. Didi Van Tiggelt was tevreden met zijn tweede plaats en Dees Dewitte (onder de indruk van de valpartij van zijn zus) was toch nog blij met zijn derde plaats.

Girls 11-12 jaar kregen we een mooie start te zien van de acht dames. Het was Yelisse Van Den Broeck die de kopstart nam. Zij nam voorsprong ten opzichte van Laura Driesen die haar naaste concurrente Gaetane Meerts van zich af kon houden.

Girls 13-14 jaar kregen we een mooie jump op de eerste hindernis van Bo Van Tiggelt. Hiermee fietste zij enige meters voor de anderen uit. Maar bij het uitkomen van de eerste bocht was het Katho Bogaert die het tempo ging bepalen. Zij fietste met gemak naar de overwinning toe. Bo Van Tiggelt moest tevreden zijn met de tweede plaats en de derde in de rij was Bo Steurs.

Bij de boys 11 jaar kregen we een kopstart van Gianluca Pollefliet. Robbe Meerts ging goed mee maar kreeg in de laatste bocht Senne Buysen naast zich. Deze laatste stuurde zijn fiets goed door de laatste bocht en had meer snelheid waardoor hij naar de tweede plaats fietste. Derde plaats dus voor Robbe Meerts.

Thomas Jamar nam een snelle start bij de boys 12 jaar. Hij liet Meiresonne achter zich. Laatstgenoemde moest zich nog weren om zijn tweede plaats veilig te stellen. Wout Geukens was in goede doen op de omloop van Keerbergen en dat bracht hem naar de derde plaats.

Bij de boys 13 jaar kregen we een snelle start van Pieter Leroi samen met Sybren Geens. Bij het insturen van de eerste bocht moest Pieter zich inhouden waardoor hij de aansluiting bij Geens miste. Tweede plaats ging naar Kobe Heremans en Pieter moest zich nog laten voorgaan door Yannick Wolf.

Bij de boys 14 jaar kregen we een te vroege start voor Nick Vandeput. Hierdoor was hij op achtervolgen aangewezen. Hij schatte de derde lijn niet zo goed in en kwam naast het parcours terecht. Game over voor Nick. Vooraan trokken de jongens zich er niks van aan en kregen we een mooie strijd te zien tussen Brett Jacobs – Elias Verbinnen en Dennis Steemans. In deze volgorde behaalden zij ook de finish.

Mathijs Verhoeven ging als snelste van start bij de boys 15-16 jaar. Frederique Claes ging goed mee en zette alles op alles om een aanval in te zetten bij het aansturen van de laatste bocht. Het ging niet zo vlot als Frederique gehoopt had wat hem een tweede plaats opleverde. Derde plaats was voor Jitte Nys.

Thomas Cools was de snelste bij de boys 17+. Met een startpositie te kiezen in het midden van het starthekken leverde hem dat de koppositie op. Dan het strakke tempo aanhouden en de zege is binnen. Na hem kwamen Jari Cammens als tweede en Yannick Bunneghem als derde over de finish.

Masters 30+ ging de zege gemakkelijk naar Björn Wijnants. Joël Kasperex werd tweede en Guy Geerts die mooie startbewegingen uitvoerden, kwam als derde over de finish.

Bij de girls 15+ was het Marie Hossay die de kopstart voor haar rekening nam. Dat tempo werd strak aangehouden en de zege was voor haar. Karo Vertessen kon het tempo van Marie niet volgen en moest tevreden zijn met de tweede plaats. Myrthe De Rijck was de derde van de dag.

Bij de junior elites kregen we een Lauren Stevens in het peleton. De mannen zullen het geweten hebben. Lauren maakte een perfecte startbeweging en ging er als een speer vandoor. De anderen konden alleen maar toekijken. Toon Jacobs deed er alles aan om toch maar ergens op het parcours Lauren te passeren maar slaagde daar niet in. Hij moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats. Wouter Segers die ook alles op alles had gezet kon niets doen en werd mooi derde.

Volgende week krijgen we onze BMX rijders te zien op de omloop in Aarschot voor hun volgende wedstrijd meetellende voor de topcompetitie 2013.

Foto: Geert Wijns