Topcompetitie Aarschot 29 september 2013

Topcompetitie Aarschot 29 september 2013

ava

Maar liefst 51 reeksen in block 1 en 47 reeksen in block 2 dat kan al tellen. Heel wat rijders kwamen afgezacht naar het BMX Terrein gelegen te Bekaflaan Aarschot en velen zagen als overwinning bij de girls 15+ Elke Van Hoof en bij de junior elites ging de overwinning naar Brian Warnier. (Toch wordt de finale van Junior elites men onder voorbehoud gezet. Dat geeft de mogelijkheid om in Ravels de Foto-finish nog eens te raadplegen)

Onder een stralend zonnetje mochten de rijders deelnemen aan de voorlaatste topcompetitie in Aarschot nabij de Demer. Bij de Cruisers Girls kregen we een overwinning voor Kjenta Debrock voor Angie Vandeput en Jill Boumon. Cruisers -16 jaar ging de overwinning duidelijk naar Jordi Goovaerts. Jarno Forrest werd mooi tweede en de derde plaats was voor Jonas Ruyters. Alé Alé Zimbabwe Gordon Martin was de snelste bij de cruisers 17-29 jaar. Hij hield Bram Joossens en Dimitri Lenaerts achter zich. Alain Deschagt mocht de overwinning in de Demerstad meenemen bij de cruisers 30+. Wesley Van Gastel eindigde mooi tweede en de derde in de rang was Koen Vanduffel. Geen maat op Julie Vranken die op haar hometrack de bloemen mee richting Rillaar nam bij de girls 5-6 jaar. Haar vriendine Kaylani Bartels uit Zolder noteerde de tweede plaats en de derde plaats was voor Sterre Van Gastel. Bij de girls 7-8 jaar was het Roxanne De Kegel die de topcompetitie op haar naam schreef. Huybrechts Britt en Lisa Conings werden de tweede en de derde van de dag. Kjelle Poets liet opnieuw haar talenten zien in Aarschot – zij fietste met gemak de zusjes Gommers uit haar wiel en noteerde zo de dagzege bij de girls 9-10 jaar. Rune Smets deed zijn Belgische titel ere aan want in Aarschot fietste hij een supersterke finale en wist zo zijn naaste concurrenten van de winst af te houden bij de boys 5-6 jaar. Na hem finishte Keano Geens als tweede en de derde stek was voor Seth Van Dun. Boys 7 jaar kregen we een superstart van Neo Tielens. Hij ging er als een speer vandoor in de eerste lijn en ging met gemak de brug over. Weg was hij en de overwinning kon hem niet meer afgenomen worden. Tweede plaats was voor Stef Lippens die een strijd uitvocht tot op de meet met Niels Appermont. De jury moest bepalen wie er twee en drie werd. Bij de boys 8 jaar kregen we een sterke Tjörven Mertens aan de start. Hij kon Matisse Geeraerts het vuur aan de schenen leggen en wist de topcompetitie in Aarschot op zijn naam te schrijven. De derde in de rij werd Mike Uytterhoeven. Bij de boys 9 jaar moest Seppe Laenen de strijd aangaan met Wannes Magdalijns. Laatstgenoemd was eerste weg en Seppe kon de achtervolging inzetten. De derde plaats was voor Gilles Mathy. Didi Van Tiggelt was de snelste bij de boys 10 jaar. Hij liet zijn naaste concurrenten Ferre Van Winkel en Yano De Clercq achter zich.

Bij de jongens en meisjes van het tweede block lag de snelheid nog wat hoger en hier en daar was dan ook een valpartij te noteren. Niet al te ernstige valpartij maar voor de gevallen rijders toch een grote ontgoocheling. Bij de girls 11-12 jaar liet Yellise Van de Broeck zien dat zij haar parcours kende als haar broekzak. Laura Driesen fietste haar ziel uit haar lijf maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. Het podium werd vervolledigd met Zara Vingerhoeds. Katho Bogaert voelde zich als een vis in het water naast de Demer en nam de eindoverwinning mee naar huis bij de girls 13-14 jaar. Bo Van Tiggelt en Bo Steurs werden respectievelijk twee en drie. Boys 11 jaar kregen we een goede finale te zien van Dorian Geurten. Hij fietste vlot over de omloop heen en nam de eindzege mee naar huis. Tweede plaats was voor Gianluca Pollefliet en Jarne Serneels werd mooi derde. Thomas Jamar was de held bij de boys 12 jaar. Hij liet zijn vriend Thibaut Stoffels het nakijken in de finale. Derde plaats was voor Robbe Dens. Een valpartij bij de boys 13 jaar in de finale gaf een duidelijke voorsprong aan Pieter Leroi om de overwinning op zijn naam te schrijven. Seppe Caers en Wolf Yannick werden twee en drie. Bij de gevallen rijders kon je Sybren Geens en Robbe Verschueren noteren. Beiden vervolledigden hun finale nog maar waren ontgoocheld na afloop. Bij de boys 14 jaar hebben we al een tijdje een goedrijdende Brett Jacobs die het tempo bepaalde. Dat was nu in de Demerstad niet anders. Vlot fietste hij naar de overwinning toe. In zijn wiel volgden Elias Verbinnen en Pjotr Paeshuyse goed mee. Bij de boys 15-16 jaar kregen we een supersnelle start van Mathijs Verhoeven. Hij ging er als een speer vandoor en liet de anderen zijn achterband zien. De naaste achtervolgers waren Jitte Nys en Frederique Claes. Jari Cammens voelde zich goed op de omloop in Aarschot. Hij fietste van de concurrenten weg bij de boys 17+. tweede plaats was voor Beijens Seppe en de derde plaats was voor Yannick Bunneghem. Bij de Masters 30+ ging de zege gemakkelijk naar Bjôrn Wijnants. Na hem kwamen Joost Bogaert en Guy Geerts als twee en drie over de finish. Elke Van Hoof is een maatje te sterk bij onze girls 15+. Als een buitenbeetje fietste zij vlot over de omloop heen. Marie Hossay en Karo Vertessen waren de dames die het kortste bij Elke konden blijven en werden dan ook twee en drie in deze categorie. Bij de junior elites men kregen we een spannende strijd te zien voor de tweede en de derde plaats : Brian Warnier nam het hele peleton op sleeptouw en iedereen kwam vlot over die eerste lijn heen. De brug op en dan maar proberen het verschil te maken. Dat was hetgeen Lauren Stevens en Michael Bogaerts onder hun tweetjes gedacht hadden. Want voor hen was het spannend tot op de eindstreep. De voorlopige eindstand is twee voor Lauren Stevens en drie voor Michael Bogaerts. In Ravels kan de foto – finish van deze reeks herbekeken worden om de uiteindelijk einduitslag te bevestigen.

Zoals je kan zien, is het nog behoorlijk spannend na zo’n zwaar seizoen. De laatste topcompetitie in Massenhoven zal de definitieve plooien van het kampioenschap vastleggen. Alle piloten zullen zich dan voor de laatste keer dit seizoen opladen om er nog eens vol tegenaan te gaan.

Volgende week reist de ganse meute naar Ravels om daar het Vlaamse Kampioenschap te betwisten. Dat belooft ook een spannende wedstrijd te worden. Mogen de beste winnen…..

Foto: Geert Wijns