Topkijkcijfers voor vrouwenwedstrijd bpost bank trofee

Topkijkcijfers voor vrouwenwedstrijd bpost bank trofee

Sinds dit seizoen zijn alle wedstrijden van de vrouwen elite voor de bpost bank trofee live te volgen op Sporza. De eerste manche in Ronse bleek meteen een enorm succes: de helft van de tv-kijkende Vlamingen op zondagmiddag stemde af op de vrouwenwedstrijd op de Hotond.

Gemiddeld keken ruim 378.500 Vlamingen naar de wedstrijd van de vrouwen elite afgelopen zondagmiddag, goed voor een marktaandeel van 47%. De mannen elite lokten aansluitend ruim 573.000 kijkers, met een piek van 666.000 op het moment dat Wout Van Aert als winnaar over de streep reed. Dat is ook meer dan voor dezelfde wedstrijd vorig jaar, maar vooral de kijkdichtheid voor de vrouwenwedstrijd is opvallend.

“De live uitzendingen zijn in de eerste plaats een goede zaak voor het vrouwenwielrennen dat echt in de lift zit”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo sports. “Bovendien bieden ze een hele mooie extra return voor de bedrijven voor wie cyclocross een belangrijk communicatiekanaal is. We gaan nu met de twee elitecrossen bijna drie uur live op Sporza voor gemiddeld 500.000 kijkers!”

De volgende manche van de bpost bank trofee vindt op 1 november plaats op de Koppenberg in Oudenaarde. De vrouwen starten om 13u45, de mannen om 15u en alles is opnieuw via Sporza live te volgen.

www.bpostbanktrofee.be

Bron: PM