Trek KMC heeft aandacht voor de jeugd

Trek KMC heeft aandacht voor de jeugd

ava

Het  Trek-KMC mountainbike team werd voor de elfde keer voorgesteld. Kevin Panhuyzen, Kenneth Coomans en Githa Michiels maken deel uit van het UCI team. Daarnaast is er ook een competitieteam en een jeugdteam actief.

Trek-KMC mag terugblikken op een meer dan geslaagd 2013. Zo was het team goed voor 112 podiumplaatsen. 49 podiums werden door de competitierenners behaald en 63 door het jeugdteam. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het team op de ingeslagen weg verder gaat. ‘We menen  terecht te mogen stellen dat we zijn uitgegroeid tot een Belgisch topteam. Het team geldt als een vaste waarde binnen het Belgisch mtb-wereldje. Voor het vijfde jaar zijn we terug erkend door de UCI. Toch zijn het onze renners die centraal staan in dit alles. Het is dankzij hun prestaties, uitstraling en de solidariteit en de vriendschap die met de jaren gegroeid is, dat we dit alles kunnen verwezenlijken,’ zegt teammanager Liliane De Staebel.

Trek-KMC heeft een uitgebreid jeugdteam. Deze jeugdige bikers miniemen en aspiranten hebben in 2013 : 63 podiums bijeengereden. ‘Dankzij de goeie prestaties van de jeugd heeft het team dan ook de eerste prijs gewonnen in het teamklassement van Wielerbond Vlaanderen 2013.  Eén en ander hangt samen met het succes van de enige erkende Trek-KMC mountainbikeschool in het Waasland. De ervaren opleiders Yves Moens en Sven Berthels zijn een heel jaar bezig met de opleidingen en trainingen voor de jeugd. Het doel van dit initiatief is op de eerste plaats fun hebben en techniek aanleren op een speelse manier. Als voorzitter van de MTB-commissie Oost-Vlaanderen, als lid van de jeugdcommissie en als manager van het MTB-team kan ik dit alleen maar positief ondersteunen. De kids zijn immers de toekomst voor morgen,’ aldus nog De Staebel.

‘Speciale dank aan KMC die onze financiële hoofdsponsor is. KMC gelooft in ons en stimuleert het team naar hogerop. Op deze manier zetten de renners steeds financieel een stap vooruit. Uiteraard zijn alle sponsors belangrijk die het team steunen, zowel financieel als materieel. Langs deze weg wil ik hen dan ook nog eens extra bedanken,’besluit de teammanager.

 

Trek-KMC Team 2014:

UCI-team
Kevin Panhuyzen – 2e jaars belofte – Peer
Kenneth Coomans – 2e jaars junior – Schaffen

Githa Michiels – elite dame – Geel

 

 

Competitieteam

Kris Janssens –  masters 2 – Stekene

Mark Donne – masters 1 – Hamont

Kristof Houben – master 1 – Genk
Sander Elen – elite – Neerpelt

Cédric Luyckx – junior – Bekkevoort

Jérémy Pip – junior – Malmedy

Yves Moens – funklasse – Dendermonde
Sven Berthels – funklasse – Tielrode

Seppe Bogaert – nieuweling – Zele

Stan Dieleman – nieuweling – Mazenzele

Wout Roggemans – nieuweling – Berlare

Owen Valcke – nieweling – Lokeren

Timo Kielich – nieuweling – Alken

 

Jeugdteam
Louis Decoster – Knokke Heist
Ward Samoy – Tielrode
Sander Kielich – Alken
Jasper Lauwers – Moerbeke-Waas

Daan Depuydt – Maasmechelen

Djeff Verheyden – Hamme

Freek Verheyden – Hamme

Kendo De Cock – Hamme

Jensen Rendant – Schoonaarde

 

Bron: PM