Tweede luik Cup du Wallonie Habay La Neuve

Tweede luik Cup du Wallonie Habay La Neuve

Het tweede luik van de Cup du Wallonie is verreden op het parcours te Habay La Neuve. De dagoverwinning bij de Junior Elites was weggelegd voor Jerôme Lange….

Onder een prachtige hemel met een stralende zon konden de rijders de strijd aangaan om de overwinning tijdens de tweede wedstrijd meetellende voor de Cup Du Wallonie.

Bij de cruisers 30+ kregen we een overwinning voor Wesley Van Gastel. Dit keer niet met de gashendel open maar met een goede trap met de benen…. dat leverde hem de overwinning op. Tweede in de rij werd Yvan Laenen. Dirk Vandeput werd mooi derde.

Bij de girls 7-8 jaar stond er geen maat op Roxanne De Kegel. Zij schreef de overwinning op haar naam voor Merel Van Gastel en derde in rang werd Smits Janne.

Bij de girls 9-10 jaar kregen we op het hoogste schavot Thessa Van Saen. Zij wist haar concurrenten mooi achter haar te houden. Kaat Wijckmans mocht de zilvere plak in ontvangst nemen en de bronzen medaille was voor Smits Jill.

Maryse Counet uitkomende voor de club van Soumagne was de snelste bij de girls 11-12 jaar. Naast haar kwam Shania Mondelaers als tweede over de meet en de derde werd Knable Melisse uit Peer werd mooi derde.

Bo Van Tiggelt werd als snelste genoteerd bij de girls 13-14 jaar. Tweede werd Chiara Mondelaers genoteerd en Ditte Lenseclaes werd als derde opgeschreven.

Dieter Brouns keek naar de finale bij de boys 5-6 jaar en mocht zich gelukkig prijzen met de overwinning van zijn broer Dries. Brend Van Aerschot werd de tweede in de rij en Kenny Clausse werd derde.

Bij de boys 7 jaar gaf de rijder Senne Verelst de beste indruk. Hij fietste naar de overwinning. Sunny Neppen werd tweede en Jelle Boeyen moest zich tevreden stellen met de derde plaats.

Matisse Geraerts werd de beste in de categorie van boys 8 jaar. Achter hem streden Tjorven Mertens en Ethane Bourguignon voor de verdere ereplaatsen. De eerstegenoemde legde beslag op de tweede plaats.

Seppe Laenen nam de bloemen mee naar huis bij de boys 9 jaar. Tweed werd Gilles Mathy en de derde stek was voor Pascal Wijns.

Diddi Van Tiggelt kroonde zich als overwinnaar bij de boys10 jaar. Hij reed weg van Robbert Van STaeyen en Gianni Vermaelen. Zij onder hen betwisten de ereplaatsen. Robbert finishte als tweede.

Bij de boys 11 jaar kregen we een sterkrijdende Dorian Geurten. Nathan Bourguignon reed knap naar de tweede plaats en Noah Jamar kroonde zich als derde.

Bij de boys 12 jaar kregen we een sterkrijdende Meiresonne. Hij kon niemand voor zich hebben en reed van start tot finish aan de leiding. Tweed werd Quetin Van Laar en Thomas Claes werd mooi derde.

Robbe Verschueren kwam als beste uit de vakantieperiode bij de boys 13 jaar. Hij wist Vincent Brands te verslaan en Bjarne Brepoels werd mooi derde.

Bij de boys 14 jaar kregen we 14 rijders aan de start. De beste uitslag was er voor Timote Meesen. Clubgenoot Gilles Lesage werd tweede en de rij werd vervolledigd met Filippe Meurisse.

Andy Ruts bleek de beste uit de vakantieperiode te komen bij de boys 15-16 jaar. Hij liet iedereen achter zich en reed met de bloemen huiswaarts. De tweede was Nicolas Jamar en Jessy Mascart.

Bij de boys 17+ kregen we een overwinning voor Fabian Geurten. Hij deed de overwinning van zijn broer na. Niets dan gelukkige ouders langs de omloop. De tweede plaats was voor Sander Patry en hij hield op zijn beurt Quetin Rennair achter zich.

De girls 15+ waren maar met z’n drieën maar niet te min lieten zij zien dat ook zij uit goed BMX hout gesneden waren. De overwinning was voor Ynke Mattheusen. Haar naaste concurrente was Kimberly Ruts en Sarah Neys mocht zich tevreden stellen met een derde plaats.

De hoofdreeks van de dag waren onze Junior Elites. Zij lieten een mooie wedstrijd zien aan de aanwezigen. De beste van de dag was Jerôme Lange. Hij versloeg Ernotte Bryan. Michael Bogaerts terug op de fiets na een paar blessures mocht zich tevreden stellen met een derde stek.

De laatste wedstrijd meetellende voor de Wallonie Cup zal verreden worden op 11 augustus 2013 op de omloop te Blegny.

Foto: Geert Wijns