Tweede overwinning voor Kevin Pauwels na crash van Sven Nys in Essen

Tweede overwinning voor Kevin Pauwels na crash van Sven Nys in Essen

ava

Kevin Pauwels wint de vierde manche van de Bpost Bank Trofee in Essen. Sven Nys werd tweede en Niels Albert zorgde voor een volledig Belgische podium in de Noord-Antwerpse gemeente. In de tussenstand blijft de wereldkampioen riant aan de leiding.

Sven Nys domineerde de eerste crosshelft en alles leek erop dat hij met gemak de wedstrijd ging winnen tot op het moment dat hij ten val kwam aan de balkjes. Hij nam voldoede tijd om recht te krabbelen en zijn wedstrijd te vervolgen. Zijn pols baarde hem zorgen en hij had enkele rondes nodig om terug in zijn ritme te komen. De wedstrijd kreeg hierdoor een heel ander verloop.

Kevin Pauwels kon makkelijk van zijn concurrenten wegrijden en liet op zijn gemak zijn tweede overwinning van het seizoen achter zijn naam noteren. Sven Nys verbeet de pijn en gooide in de laatste ronde nog alle remmen los. Uiteindelijk eindigde hij als twee op bijna een halve minuut achterstand op Kevin Pauwels. Niels Albert die de hele wedstrijd zijn ritme niet vond, moest aanklampen om de achterstand zo klein mogelijk te houden. Dat deed hij ook want in de laatste ronde ging hij nog voorbij Joeri Adams en zorgde zo voor een volledig Belgische podium in Essen.

Morgen gaat de hele caravaan naar Namen. Hopelijk valt de blessure van Sven Nys mee en zien we hem daar terug aan de start verschijnen.