Tweede plaats voor Elke Van Hoof in EK Ronde 3 Messeigny et Vantoux Frankrijk

Tweede plaats voor Elke Van Hoof in EK Ronde 3 Messeigny et Vantoux Frankrijk

Een regenachtige dag daar in Frankrijk. Maar dat kon de pret niet deren voor onze Belgische junior en elites rijders. We kregen mooie dingen te zien.

Bij de junior elites men kregen we Andy Ruts aan het werk. Hij haalde de 1/8e finale op een zevende plaats. Matthijs Verhoeven verliep het iets beter. Hij stootte door tot de 1/4e finale en behaalde aldaar een vijfde plaats.

Bij de elites men kregen we Wouters Segers die niet door zijn reeksen kwam. Ook Joffrey Wouters verliep het de EK ronde 3 niet zo best. Ook hij strandde in zijn reeksen. Ook Brian Warnier slaagde er niet in om door zijn reeksen te komen.

Bij de Women junioren kregen we Karo Vertessen achter het starthekke. Karo werkte een mooi parcours af. Ze kwam vlot door haar reeksen. Behaalde in de halve finale een tweede plaats en mcoht in de finale starten op nummer 3. Haar start was matig te noemen en Karo vocht tot op de meet. Uiteindelijk strandde zij in de finale op een vijfde plaats.

Bij de Women Elites hadden we een mindere prestatie voor Jone Vangoidsenhoven. Zij kwam net door haar reeksen en in de halve finale nam zij een mindere start en werd op achtervolgen aangewezen. Uiteindelijk eindigde zij als laatste in deze halve finale. Elke Van Hoof verliep het beter. Zij won met gemak haar drie moto’s. In de halve finale kwam zij als tweede over de finish. Dus alles was op haar gericht in de finale. Ze nam een zeer goede start maar moest rekening houden met Sandrie Thibaut. Zij probeerde Elke op elke mogelijke plaats voorbij te gaan. Maar onze Belgische trots kon haar afhouden en zo behaalde Elke een tweede plaats in deze EK ronde.

11188409_10205769549430773_3903790169923867274_n Frankrijk ronde 3

Foto : Michel Vermeiren

We wensen onze dames en heren het allerbeste toe voor de volgende ronde.