UEC BMX Europese Beker is wereldwijd evenement

UEC BMX Europese Beker is wereldwijd evenement

Volgend weekend (30/31 maart) vinden de eerste twee rondes van het EK plaats in Verona (Italië). Dit is een van de meest prestigieuze evenementen op de internationale kalender die zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld, zowel qua kwaliteit als qua deelname.
Meer dan 900 renners uit 38 landen en 5 continenten zijn ingeschreven voor de twee Italiaanse ronden, wat duidelijk aantoont dat de BMX European Cup nu ook buiten Europa een toonaangevende wedstrijd is.
Na de wedstrijden in Verona gaat de kalender verder met 8 andere ronden die van 20 tot 22 april in Zolder (België), op 4 en 5 mei in Rade (Noorwegen), op 25 en 26 mei in Sarrians (Frankrijk) en op 31 augustus en 1 september in Peer (België).
Rocco Cattaneo, voorzitter van de Union Européenne de Cyclisme: “De BMX European Cup is altijd al beschouwd als een van de belangrijkste evenementen op onze kalender en daarom hebben we in de loop der jaren veel geïnvesteerd en worden onze inspanningen nu beloond. Het uitzonderlijke niveau van deelname op elk niveau, dat elk seizoen gestaag toeneemt en de registratie van maar liefst 52 UEC BMX Teams voor het seizoen 2019 bewijst duidelijk dat de richting die we de afgelopen jaren hebben gevolgd de juiste is.
Gezien de enorme omvang van dit evenement wilden we het vorig jaar een nieuwe grafische identiteit geven en lanceerden we ook initiatieven om het een nog grotere impuls te geven om het nog verder te ontwikkelen. Ik heb het over de productie en live streaming van alle evenementen dankzij de samenwerking met Dailymotion en dit jaar zullen we de zichtbaarheid vergroten met de uitzending van hoogtepunten die na elke ronde beschikbaar zullen zijn.
Aan de vooravond van het nieuwe seizoen gaat onze oprechte dank uit naar de organisatoren van de 10 rondes op het programma, die grote en moeilijke evenementen zullen moeten beheren, gezien het hoge niveau van deelname. Hun passie en professionaliteit, die reeds werd aangetoond, zullen de belangrijkste factoren zijn voor het succes van de BMX European Cup.”

2019 BMX EUROPESE BEKER


Ronden 1 en 2 (Verona ITA) 30/31 maart
Ronden 3 en 4 (Zolder, BEL) 20/22 april
Ronden 5 en 6 (Rade, Nor) 4/5 mei
Ronden 7 en 8 (Sarriërs, Fra) 25/26 mei
Ronden 9 en 10 (Peer, Bel) 31 augustus/1 september

Bron: PM